بارش باران این رحمت الهی كه از اوایل ساعات روز دوشنبه در اكثر مناطق استان خوزستان شروع شده سبب خوشحالی و سرور كشاورزان ، دامداران و عموم مردم شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ بارش متناوب باران كه همچنان نیز ادامه دارد همچنین سبب تلطیف هوا و كاهش سه تا پنج درجه ای هوا در اهواز و دیگر شهرهای استان شده ولی در عین حال آبگرفتگی برخی معابر مناطق اهواز همچون كیانپارس كه فاقد سامانه جمع آوری آبهای سطحی است را به دنبال داشته است.

اداره كل هواشناسی خوزستان نیز اعلام كرد: بارش متناوب باران تا فردا سه شنبه نیز ادامه خواهد ولی به تدریج از میزان ابرناكی و بارش كاسته خواهد شد.

این اداره كل  نسبت به آبگرفتگی معابر عمومی و طغیان و بالا آمدن آّب رودخانه دائمی و فصلی هشدار داد.

خلیج فارس نیز به علت وزش باد شدید مواج و طوفانی است.

این گزارش حاكیست :كه بارش باران در شهرهای سوسنگرد ، رامهرمز ، شوشتر ، شادگان ، امیدیه ، لالی و اندیكا همچنان ادامه دارد و بارش در نقاط مرتفع ایذه ، باغملك و دهدز به صورت برف گزارش شده است.

سومین بارش پاییزی در خوزستان كه ناشی از نفوذ یك سامانه بارشی جنوبی و مدیترانه ای است تا حدودی از نگرانی های كشاورزان كاسته و به سالی پرباران امیدوار هستند.

در پی بارندگی های اخیر كشت پاییزه در بیش از یك میلیون هكتار از اراضی دیم و آبی استان خوزستان شروع شده كه بیش از 700هزار هكتار آن گندم است.

كشاورزان استان خوزستان حدود شش سال است با خشكسالی و كمبود نزولات جوی دست و پنجه نرم می كنند از این رو بارندگی های مناسب و منظم در سال زراعی جاری و متعاقب آن افزایش حجم آب پشت مخازن سدهای استان می تواند تا حدود زیادی از نگرانی های كشاورزان بكاهد.

تنها در تابستان امسال كشاورزان خوزستانی بیش از 15هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از محدودیت كشت در حوضه های رودخانه های كرخه ، دز ، جراحی و كارون را متحمل شدند.

روند رو به افزایش بارندگی های پاییزی نیز برای دوستداران محیط زیست نیز بسیار دل گرم كننده و نوید بخش است چرا كه این بارندگی ها می تواند حجم ورودی آب به تالاب های شادگان و هورالعظیم را افزایش دهد و شادابی و طراوت را بار دیگر به این پهنه های آبی كشور بازگرداند.

از سوی دیگر بارش باران جان تازه ای به رودخانه كارون بخشیده به گونه ای كه دبی آب آن در مقطع اهواز به 400متر مكعب در ثانیه رسیده است.

با این حال هنوز از میزان آورد آب رودخانه كرخه در غرب استان نگرانی هایی وجود دارد به همین علت سد كرخه به علت كاهش حجم مخزن قادر نیست آب زیادی را رها سازی كند.

حدود 70درصد حجم پشت سد كرخه در شمال خوزستان خالی است ولی در چند روز به بارندگی های اخیر در مناطق بالادست ، حجم ورودی آب به دریاچه سد كرخه افزایش یافته است.

استان خوزستان حدود 2/1 میلیون هكتار اراضی كشاورزی دارد. تولید سالانه محصولات زراعی و باعی استان حدود 2/13 میلیون تن معادل 15درصد كل تولید كشور است./ب
برچسب ها: تداوم ، باران ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.