موسير معمولا در مناطق كوهستاني مي‌رويد و غالبا آن را خشك مي‌كنند و مي‌سايند و از پودر آن در ماست، انواعي از سس‌ها و غذاهاي مختلف استفاده مي‌كنند.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، موسير گونه‌هاي زيادي دارد كه بهترين نوع آن رنگ قرمز مسي دارد. معمولا از موسير ترشي درست مي‌كنند يا خرد كرده آن را درون ماست مي‌ريزند. ماست موسير ملايم‌تر از ماست سيردار بوده و به دليل آن كه بوي تند و تيز سير را كه ناشي از فرآورده‌هاي گوگردي سير مثل آليسين است، ندارد با مصرف آن دهان بد طعم نشده و براحتي مي‌توان از آن استفاده كرد. از آنجا كه سير و پياز به دليل بر جاي گذاشتن بوي ناخوشايند در دهان كمتر استفاده مي‌شوند توصيه مي‌كنيم بخصوص در فصل سرما كه عفونت‌هاي ويروسي و باكتريايي زياد مي‌شوند از ماست يا ترشي موسير كه بسيار لذيذ و اشتها برانگيز هستند بيشتر استفاده كنيد.

خواص موسير

كمتر به عارضه ريزش مو مبتلا مي‌شوند. خوردن موسير در وعده غذايي شام براي درمان بي‌خوابي مفيد است و مي‌تواند دستگاه گوارش را تقويت و ضدعفوني كند و از انقباضات دردناك معده و روده بكاهد. موسير عمل هضم غذا را آسان و با افزايش ادرار، سموم بيشتري را از بدن خارج مي‌كند. اين چاشني در تسكين درد مفاصل و نقرس بسيار موثر و به دليل غني بودن از پتاسيم، پايين آورنده خوب فشار خون است. موسير به دليل داشتن ويتامين‌هاي گروه B به عملكرد دستگاه اعصاب مركزي كمك كرده و به شكل مطلوبي از سردردهاي ميگرني مي‌كاهد. سيستم قلبي ـ عروقي را تقويت و براي كاهش چربي و قند خون نافع است. محققان اعلام كرده‌اند مصرف موسير اثرات قابل توجهي در پيشگيري از انواع سرطان دارد و التيام‌دهنده، ترميم‌كننده موثر زخم‌ها و تسكين‌دهنده التهاب كبد است./س

برچسب ها: موسیر ، خوشبو ، کوهستانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.