نیما اسماعیلی، کارشناس نجوم مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در گفتگو با
خرنگار گروه دانش های روز باشگاه خبرنگاران گفت: ناهید دومین سیاره سامانه خورشیدی محسوب می شود که میان سیاره زمین و سياره عطارد قرار گرفته و نزدیکترین سیاره به زمین میباشد که بعد از ماه، درخشانترین جرم آسمان است که ناظران زمینی با چشم غیر مسلح می توانند آن را در آسمان تاریک رصد کنند.
وی افزود: این سیاره در فاصله ۴۲ میلیون کیلومتری از زمین واقع شده و برای چرخش به دور خورشید ۲۲۵ روز زمینی زمان لازم دارد و جو آن دارای مقدار قابل توجهی گاز دی اکسید کربن است که جو ضخیم و غلیظ آن موجب میشود که رصد سطح آن بسیار دشوار باشد.
اسماعیلی اظهار داشت: ستاره سماک اعزل درخشانترین ستارهٔ صورت فلکی دوشیزه می باشد که اگر کمان صورت فلکی خرس بزرگ (دب اکبر) را که به نگهبان شمال (سماک رامح) میرسد را ادامه بدهیم به ستارهٔ نورانی سماک اعزل میرسیم.
وی این ستاره را در واقع یک ستاره دوتایی دانست که در هر ۴ روز یکبار به دور یکدیگر میگردند و در فاصله ای حدود ۲۸۰ سال نوری از زمین واقع شده اند و در شبهای صاف با چشم غیر مسلح قابل رویت می باشند.
اسماعیلی تاکید کرد: ساعت 8:30 روز شنبه سیاره ناهید که نام دیگر آن زهرات است در فاصله زاویه ای 8/3 درجه ای شمال و شمال شرقی ستاره سماک اعزال رار می گیرد و با فاصله 31 درجه ای از خورشید آسمان روز باهم مقارنه می کنند و قدر آنها در هنگام مقارنه 4- و 0/1 می باشد که در آسمان ایران به دلیل روشنایی روز قابل رویت نیست./ح