به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس محمدحسین خوشنویسان در دومین اجلاس بینالمللی مسئولان عالیرتبه حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: در نخستین اجلاس بینالمللی مسئولان حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که سال گذشته در اصفهان برگزار شد، پیشنویس اولیه به منظور تصویب برنامه استراتژیک منطقهای ارتقای سلامت دهان و دندان تصویب شد که در این اجلاسیه نهایی میشود.
وی افزود: با تشکیل کارگروههای تخصصی کشورهای عضو حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، مشکلات و جزئیات این طرح تهیه شد و راهکارهای مورد نیاز طراحی و تدوین شده است.
دبیر دومین اجلاس بینالمللی مسئولان عالیرتبه حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، افزود: با تدوین برنامه استراتژیک در حوزه بهداشت دهان و درمان این طرح به عنوان راهنما در تمام کشورهای منطقه مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب بهداشت دهان و دندان در کشورهای منطقه ابراز داشت: با توجه به مشکلات فراوانی که در کشورهای منطقه خاورمیانه شرقی وجود دارد وضعیت بهداشت دهان و درمان مناسب نیست.
خوشنویسان اضافه کرد: تصمیمگیرندگان و سیاستگزاران آنگونه که باید در مواضع قانونگذاری به مسئله بهداشت دهان و دندان توجه نکردهاند.
وی گفت: عدم پوششدهی لازم در بحث بیمههای سلامت در حوزه دهان و درمان از جمله مشکلاتی است که باید به آن توجه بیشتری شود.
این مقام مسئول ادامه داد: در کنار مشکلات اقتصادی مردم مسئله سلامت دهان و دندان فراموش شده است و همین امر باعث شده که شاهد گسترش بیماریهای سیستمیک از جمله بیماریهای قلبی، عروقی، ریوی و ... باشیم.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت و درمان بیان کرد: بیماریهای ناشی از عدم سلامت دهان و دندان باعث شده تختهای بسیاری در بیمارستانهای کشور اشغال شود.
وی پیگیری ارتقای سطح کیفی سلامت دهان و دندان را از مهمترین اهداف اجلاس بینالمللی مسئولان عالیرتبه حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت دانست و تصریح کرد: با نقشه، برنامه استراتژیک و استفاده از دستورالعملهای علمی مشکلات سلامت دهان و دندان کشورهای منطقه حل میشود.
خوشنویسان با بیان اینکه کشور ما در عرصه سلامت بهداشت دهان و دندان به جایگاه مطلوبی رسیده است خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت دهان و درمان به جایگاه بالای علمی رسیدهایم و توانستهایم در منطقه به عنوان الگو عمل کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که در پایان این اجلاسیه سه روزه بتوانیم برنامهای را تدوین کنیم که پاسخگوی تمام مشکلات کشورهای منطقه باشد.
دبیر دومین اجلاس بینالمللی مسئولان عالیرتبه حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت: داشتن دندان سالم در گروههای سنی زیر 12 سال از اهداف افق 1404 است.
وی در ادامه، پوشش 100 درصدی برنامههای مراقبتی و پیشگیرانه سلامت دهان و دندان در گروههای سنی زیر 12 سال و اجرای آموزشها را از جمله اولویتهای وزارت بهداشت و درمان برشمرد.
خوشنویسان افزود: سالم نگه داشتن دندان نیز از برنامههای سال 91 است که برنامهریزی شده است.
وی اظهار داشت: یکی از اهداف مهم سند ملی سلامت دهان و دندان، گسترش خدمات بیمه در بخش دندانپزشکی به منظور ارتقای سلامت دهان و دندان است.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت و درمان تصریح کرد: فرهنگسازی در دوران کودکی و در مدارس مهمترین و عمدهترین اقدامی است که میتوان از طریق آن از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد.
وی در پایان بیان کرد: امسال تمام دانشآموزان مقطع دبستان به صورت رایگان از خدمات اولیه بهداشت دهان و دندان بهرهمند میشوند و امیدواریم تا سال 1404 شاهد جمعیت زیر 12 سال بدون پوسیدگی دندان و بیماری لثه باشیم.
دومین اجلاس بینالمللی مسئولان عالیرتبه حوزه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت به مدت سه روز در شیراز در حال برگزاری است./س