برای نخستین بار در خاورمیانه ، محققان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به جداسازی سلول های کبدی با هدف تزریق به بیماران کبدی شدند .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس به گفته ملک حسینی ، رئیس مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز ، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از 3 سال آزمایش و تحقیق با جداسازی 50 تا 100 میلیارد سلول از هر کبد ، پس از مراحل آزمایشگاهی آن ها را آماده تزریق به بیماران با نارسایی حاد کبدی و اختلالات آنزیمی می کنند .
در این روش ، کبدهای چرب ، کبد های دیر اهدا شده و غیرقابل پیوند نیز قابل استفاده می شوند .
گرامی زاده از محققان سلول های کبدی با اشاره به مشکلات درمانی بیماران کبدی گفت : برای درمان بیماریهای حاد و مزمن کبدی که به مراحل پیشرفت رسیده اند، پیوند کبد تنها راه درمان است.
این در حالی است که در حال حاضر تامین عضو پیوندی برای این دسته از بیماران تنها از منابع انسانی ممکن است لذا بسیاری از بیماران با مشکلات عدیده ای از جمله زمان انتظار طولانی جهت یافتن دهنده مناسب روبرو هستند و این مسئله ممکن است این بیماران را با خطر مرگ و میر ناشی از بیماری نارسایی کبد مواجه سازد.
با جداسازی سلول های کبدی و تزریق آن ، هر بیمار به ویژه کودکان تا 4 ماه بیشتر زنده مانده و شانس بیشتری را برای دریافت و پیوند کبد پیدا می کند .
به گفته ملک حسینی ، رئیس مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز تا پایان امسال نیز ، نخستین تزریق این سلول های کبدی در شیراز انجام می شود ./س

برچسب ها: جداسازی ، کبد ، شیراز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.