![کره شمالی: سلاحهای هستهای ما برای مذاکره نیست، برای جنگ است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/20/20330091_733.png)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
فرح روشن پور اظهار داشت: شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و این نشان می دهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تاثیربسزایی در درمان سرماخوردگی دارد.وی ادامه داد: شلغم می تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد.
به گفته این کارشناس تغذیه بهترین شیوه مصرف شلغم بصورت بخارپز یا سوپ و یا آشمی باشدو بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود.
روشن پور یادآور شد: قرقره کردن آب شلغم گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین می دهد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به مقادیر فراوان ویتامینC موجود در شلغم، افزود: همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند.
وی شلغم را ماده ای اشتها آور دانست که آب آن در تنظیم خون نقش دارد.
روشن پور خاطرنشان کرد: مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک می کند.
به گفته این کارشناس تغذیه، املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوان های کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تاثیر می گذارد.
وی تاکید کرد: ید موجود در شلغم می تواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن، جز میوه و سبزیجات خونساز به شمار می رود.
روشن پور عصاره شلغم را پاک کننده بدن دانست و تصریح کرد: شلغم در دفع اسید اوریک و رفع سنگهای کلیه هم نقش دارد.
درمان شب کوری از دیگر خواص شلغم است که این کارشناس تغذیه به آن اشاره داشت./س