به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، قنبری بااشاره به اینکه این گیاه در معالجه ذات الریه، درمان سرما خوردگی، تب حاصل از مخملک، یبوست، کچلی، کم خونی و رنگ پریدگی به خاطر وجود آهن، نقرس، آرتروز، رماتیسم، آرام کردن درد سیاتیک، برطرف کردن کمر درد و دفع ورم کلیه و معالجه زخمها و التیام جراحات کاربرد دارد یادآورشد: کسانی که میل زیادی به خوردن شیرینی و شکر دارند اگر صبح ناشتا از دم کرده این گیاه بنوشند به زودی این عادت رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: این گیاه ادرار آور، معرق، تمیزکننده سیستم لنفی، درمان اگزما، ترمیم کننده زخمها، از بین برنده تورم، تقویت کننده بدن، درمان کننده سرگیجه و رماتیسم، تنظیم کننده قند خون، معالجه کننده سرخک، ضدعفونی کننده، از بین برنده کرم معده و روده، درمان کننده ناراحتیهای ریه و گلو و تصفیه کننده خون است.
قنبری در خصوص نحوه مصرف این گیاه گفت: پس از خارج کردن ریشه بابا آدم از خاک آن را به خوبی شسته و به قطعات کوچک سه سانتیمتری تقسیم کرده و خشک میکنند.
وی با بیان اینکه بابا آدم گیاهی علفی و دوساله است، خاطرنشان کرد: برگهای آن بسیار بزرگ و پهن به حالت افتاده بر روی ساقه قرار دارد، ریشه گیاه دراز و دوکی شکل و مانند هویج به ضخامت انگشت دست بوده و دارای مقدار زیادی کربنات پتاسیم و نیترات پتاسیم است.
قنبری یادآور شد: پوست ریشه بابا آدم قهوهای، ولی مغز آن سفید و طعم آن کمی شیرین است، بابا آدم در بعضی از نقاط ایران به حالت وحشی میروید و از ریشه این گیاه استفاده طبی می شود.
وی با بیان اینکه برای تهیه دم کرده ریشه بابا آدم، مقدار50 گرم ریشه را در یک لیتر آب جوش به مدت 20 دقیقه دم میکنند، گفت: جوشانده ریشه بابا آدم هم به این نحو تهیه می شود که مقدار 80 گرم ریشه بابا آدم را در یک لیتر آب جوش به مدت 10 دقیقه می جوشانند./س