به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، آرامگاه عون بن علی آرامگاه عون بن علی که به «عینالی» و «عینال، زینال» نیز معروف است، از بناهای تاریخی شهر تبریز و مربوط به دورهٔ ایلخانان است. این آرامگاه که بر فراز رشتهکوه سرخاب بنا شده، به شیوهٔ ایلخانی ساخته شدهاست. بنای آرامگاه از ۹ اتاق، ۶ گنبد، هشتی و ایوان تشکیل یافته و در دورهٔ قاجار برای جلوگیری از تخریب آن، اتاقی در سمت شمال بنا احداث شدهاست.
آرامگاه عون بن علی تا سدهٔ نهم هجری سالم بوده و در این دوره براثر حملهٔ نیروهای امپراتوری عثمانی بهطور کلی ویران شدهاست. این بنا در دورهٔ شاه عباس یکم ازنو ساخته شد؛ ولی دیری نپایید که زمینلرزهٔ سال ۱۱۹۳ هجری آن را به شدت تخریب کرد. در واپسین سالهای سدهٔ سیزدهم هجری، قهرمان میرزا بنای آرامگاه را مرمت نمود.
بنابر گفتهٔ درویشان، دو تن از فرزندان علی بن ابیطالب به نامهای «عون بن علی» و «زید بن علی» در این مکان آرمیدهاند. اگرچه در تحقیقات انجامیافته در محوطهٔ آرامگاه مشخص شده که این دو فرد از فرزندان نخستین امام شیعیان نیستند و به احتمال زیاد از دوستداران وی بودهاند. این بنا در گذشته بیشتر به منظور انجام مراسمهای مذهبی کاربرد داشتهاست.
یادمان شهدای گمنام ، یادمان ۸ تن از کشتهشدگان ایرانی جنگ ایران و عراق در کنار آرامگاه عون بن علی قرار گرفتهاست. بنای این یادمان از سال ۱۳۸۱ خورشیدی آغاز شده و در ۳۰ شهریور ۱۳۸۵ خورشیدی به بهرهبرداری رسیدهاست.
از مشخصات بارز بنای یادمان شهدای گمنام میتوان به رعایت سبک آذری، رعایت سبک آرامگاههای ایران، استفاده از شعرهای محمدحسین شهریار، استفاده از نقشهای اسلامی، استفاده از حرف هشت و قرارگرفتن بنا در امتداد مسیر قبلهٔ وادیرحمت اشاره کرد/س