به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ مهدی اقتصاد اظهار داشت: در نقاط شهری به دلیل اینکه باید منتظر مراجعه بیماران شد، آمار دقیقی از وضعیت مبتلایان به دیابت وجود ندارد.
وی افزود: در اصل بیماری درمان نشدنی دیابت در کمین جمعیتهای کم تحرک است و پیشگیریهای اولیه و ثانویه از دیابت بسیار ضروری است.
اقتصاد بیان کرد: پیشگیری اولیه به منظور مبتلا نشدن به بیماری و پیشگیری ثانویه به منظور ارائه راه حلهایی برای بعد از ابتلا به بیماری اطلاق میشود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: نگرانی از این است که با توجه به صنعتی شدن جامعه و کم تحرکی مردم، ابتلا به بیماری دیابت زیاد شده است و در هر دهه موارد دیابت بالا میرود و شاهد پایین آمدن سن ابتلا به دیابت هستیم، بنابراین لازم است آموزشها را از سنین پایین شروع کنیم.
وی ادامه داد: دیابت نوع یک همان کم شدن هورمون انسولین در بدن است اما دیابت نوع دوم که 85 تا 90 درصد جمعیت مبتلایان را شامل میشود، قند بالا در بدن به دلیل افت انسولین است.
به گفته وی، 7.3 درصد جمعیت کشور که رقمی حدود 4 میلیون نفر را شامل میشود، مبتلا به بیماری دیابت هستند.
اقتصاد خاطرنشان کرد: در طول سال متوسط هزینهای که برای یک بیمار دیابتی صرف میشود حدود یک میلیون تومان است که رقم بالایی را در درمان شامل میشود./س