به گزارش باشگاه خبرنگاران ارک در درجه اول وراثت در ايجاد سرطانهاي تخمدان نقش دارد. همچنين زناني كه به مدت طولاني زمينه نازايي دارند و يا از روشهايي به غير از قرص از بارداري جلوگيري ميكنند نيز در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
افرادي كه به نابسامانيهاي هورموني به خصوص عدم تعادل در ميزان هورمونهاي زنانه دچار هستند نيز در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار ميگيرند. عوامل محيطي و عوامل نژادي نيز در اين زمينه موثر است. همچنين سرطان در قسمتهاي ديگر بدن ميتواند تخمدانها را در نيز درگير كند. به عنوان مثال به دنبال ابتلا به سرطان سينه ممكن است تخمدانها هم سرطاني شوند.
مصرف طولاني مدت قرصهاي ضد بارداري، معمولا بيشتر از پنج سال، ميتواند در پيشگيري از ابتلا به سرطان تخمدان موثر باشد. همچنين تعداد بارداريها نيز در عدم ابتلا به اين بيماري نقش دارند. به طوري كه نازايي ميتواند يكي از علل ابتلا به سرطان تخمدان باشد.
سرطان در تخمدانها با معاينه تشخيص داده ميشود. در اين موارد اندازهگيري يك سري ماركرهاي شيميايي ميتواند تا حدودي در تشخيص سرطان تخمدان موثر باشد. همچنين در اين زمينه سونوگرافي به ويژه سونوگرافي واژينال نيز استفاده ميشود. به طور كلي تشخيص سرطان تخمدان بوسيله معاينات باليني معمولا در مراحل پيشرفت بيماري امكانپذير است.
اغلب سرطانهاي تخمدان علايم خاصي ندارند و معمولا علايم بيماري زماني ظاهر ميشود.