یک فوق تخصص نفرولوژی گفت: بسیاری از زمینه ها و عوامل بروز بیماری های کلیوی از دوران کودکی ایجاد می شوند، به همین دلیل این عوامل را باید از همان کودکی کنترل کرد.

کمال شاکری، فوق تخصص نفرولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  بیماری کلیه از جمله بیماری های مهم، شایع  در حال افزایش است که با عوارض و مشکلات بسیار زیادی همراه بوده و هزینه های سنگینی را بر جای می گذارد.

وی افزود: متاسفانه بیماری های کلیوی در اغلب موارد در مراحل آغازین بیماری هیچ گونه علامت مشخصی ندارند، به همین علت فرد مبتلا تا مدتها از وجود بیماری در خود بی اطلاع است.

شاکری با اشاره به اینکه به بیماری کلیه، بیماری خاموش و بی صدا نیز می گویند، اظهار داشت: عوامل متعددی در بروز بیماری های کلیوی نقش دارند که بسیاری از این عوامل مدت ها قبل از ظاهر شدن علائم بیماری در فرد به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از زمینه ها و عوامل بروز بیماری های کلیوی از دوران کودکي ایجاد می شوند، تاکید کرد: باید از همان دوران کودکی به فکر کنترل کردن و مبارزه با بیماری های کلیوی افتاد که در این صورت می توان از روند رو به رشد این بیماری ها جلوگیری کرد.

شاکری افزود: بیماری قند یا همان دیابت و فشار خون بالا دو عامل بسیار مهم در بروز بیماری های کلیوی است که علت مهم آن الگوهای نامناسب زندگی از جمله تغذیه غیر اصولی و بی توجهی به نوع مواد غذایی مصرف است.

وی تصریح کرد: رژیم غذایی متعادل با کاهش مصرف نمک، پرهیز از مصرف زیاد مواد قند و چربی ها و غذاهای سرخ کردنی می تواند خطر بروز دیابت، فشار خون بالا و چاقی و اضافه وزن را کاهش دهد.

شاکری یاد آور شد: فرهنگ سازی درخصوص پرهیز از مصرف زیاد و خارج از دستور پزشک داروها به ویژه مسکن ها نیز در کاهش خطر بیماری های کلیوی موثر است./ح

برچسب ها: کلیه ، دیالیز ، فشارخون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار