با نزديك شدن به زمان تدوين و جمع بندي لايحه بودجه سال آينده، ثابت يا شناور بودن نرخ دلار در بودجه92 سوالي است كه اين روزها بسيار مورد بحث قرار مي گيرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ با نزديك شدن به زمان جمع بندي بودجه براي سال آينده و تاثير گذار بودن نرخ ارز در آن،  نوسانات نرخ ارز در سال جاري و شرايط اقتصادي كشور بيش از گذشته اهميت مي يابد.

براساس اين گزارش؛ منظور از دلار در بودجه محاسبه است و این بدین معناست که بدانیم دلار با چه نرخی باید محاسبه شود؛ یعنی باید یک عدد مبنایی وجود داشته باشد و برای مازاد آن برنامه ریزی صورت گیرد و به یک حساب خاص منتقل شود.

برخي از نمايندگان مجلس با تاکید بر لزوم گنجاندن شاخص‌های اقتصاد مقاومتی در لایحه بودجه ۹۲ معتقدند كه تعيين نرخ ثابت براي دلار در بودجه 92 بهتر است و بايد بررسی کارشناسانه تری روی لایحه بودجه صورت بگيرد که  پیش‌بینی می كنند نرخ دلار در بودجه بین 1500 تا 1800 تومان تعيين شود.

در اين مورد غلامرضا اسداللهی عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: با توجه به شرایط جدید اقتصادی کشور، بودجه سال 92 نیز باید بر همین مبنا تنظیم شود. قطعا شرایط جدید با شرایط سال گذشته به لحاظ تحقق منابع درآمدی متفاوت است.

بر اساس اين گزارش؛ وضعیت فعلی کشور به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد دولت بتواند بودجه را به سمت منابع غیرنفتی  پيش ببرد و همه تدابیر لازم را برای مدیریت شرایط فعلي كشور در لایحه بودجه 92 لحاظ كند.

براساس ابلاغ بخشنامه بودجه92 توسط رییس جمهور ، ثبات در بازار ارز، هدایت منابع سرگردان به سمت تولید و سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌هاي شغلی بیشتر از جمله اهداف اصلی بخشنامه بودجه كل كشور است. همچنين اين بخشنامه دارای دو راهبرد است كه دستگاه‌های اجرایی را مكلف کرده بر مبنای اهداف برنامه پنجم بودجه سال آینده را تدوین كنند.

در ادامه اين گزارش محمد حسين فاتحي كارشناس اقتصادي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: بهتر است نرخ دلار در بودجه 92 ثابت باشد و نبايد از نرخ تعيين شده در سال گذشته متفاوت تر باشد.

وي تاكيد كرد: بهتر است انظباط مالي مورد انتظار از دولت در چند ماه پاياني سال جاري رعايت شود.

همچنين فرشيد سيم بر كارشناس اقتصادي اظهار داشت: در صورتي كه نرخ دلار در بودجه 92شناور تعيين شود ، بازار تجارت، فضاي توليد و كسب و كار  نامطمئن خواهد بود.

سيم بر اضافه كرد: چنانچه نرخ دلار در بودجه ثابت و نزديك به قيمت واقعي باشد، ضمن ايجاد اطمينان خاطر در فضاي كسب و كار از التهابات بازار ارز نيز مي كاهد و موجب رونق اقتصاد كشور مي شود.

در ادامه طاهري كارشناس اقتصادي با تاكيد بر اينكه بدون ترديد مي بايست نرخ ارز در بودجه 92 شناور باشد اظهار داشت: در اتخاذ تصميمات بايد ثبات داشته باشيم و از تصميمات ناگهاني پرهيز كنيم.

وي ادامه داد: بودجه ارزي كشور هر ساله مسئله اي عامل و پيچيده بوده است و مي بايست قبل از جمع بندي بودجه 92 يك ريشه يابي اساسي انجام شود و ريشه هاي اصلي نوسانات نرخ ارز توسط مسئولان مورد توجه جدي قرار بگيرد.

اين كارشناس اقتصادي تاكيد كرد: توجه جدي به اهداف برنامه پنجم و خط مشي هاي اقتصاد مقاومتي در تدوين بودجه 92 ضروري است.

طاهري با بيان اينكه اولويت هاي فعلي كشور ما بايد در جهت ثبات ارزي باشد، اضافه كرد: رشد نقدينگي در جامعه يكي از معضلاتي است كه به نوسانات بازار ارز دامن مي زند./س

گزارش از زينب عبدي
برچسب ها: ارز ، بودجه ، لایحه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار