مقدم افزود: بر اساس ضریب جینی 10 درصد افراد جامعه ثروتمند هستند و محاسبه میشود که آنها چه سهمی از درآمد کل جامعه را به خود اختصاص میدهند و 10 درصد جامعه فقیر هستند و محاسبه میشود که آنها چه سهمی از درآمد کل سالانه دارند و پس از این محاسبات نسبت آن دو را محاسبه میکنند که بین صفر و یک خواهد بود اگر به یک نزدیک باشد فاصله طبقاتی زیاد و اگر به صفر نزدیک باشد وضعیت کشور بهتر تلقی میشود.
وی با بیان اینکه فاصله طبقاتی براساس درآمد و نرخ مصرف و الگوهای مصرف تعریف میشودادامه داد: فاصله طبقاتی باعث بروز 2 باور متفاوت و غیرمنطقی از سوی ثروتمند مبنی بر اینکه گروه فقرا حقیر هستند و از سوی فقیر مبنی بر اینکه ثروتمندان دزد هستند میشود.
این کارشناس با اشاره به اینکه فاصله طبقاتی باعث بروز وندالیسم در شهر خواهد شد، اضافه کرد: وندالیسم در افراد خود را به شکل آسیب رساندن به اموال عمومی از جمله باجه تلفن، پاره کردن صندلیهای وسایل نقلیه و در لایههای پایین افزایش اختلاف در خانوادهها خواهد شد و در سطح ملی نیز انسجام را پایین آورده و مشارکت اجتماعی را کاهش خواهد داد.
مقدم خاطر نشان کرد:زمانی که طبقه متوسط جامعه افزایش یابد تضاد ایجاد شده به دلیل افزایش فاصله غنی و فقیر کاهش خواهد یافت و جامعه به سمت ایدهآل شدن پیش خواهد رفت./س