محمداسماعیل اعتمادی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران نیشابور افزود: اعتبار انجام این پروژه از محل اعتبارات ملی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور جذب و توسط این اداره زیر نظر معاونت میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه این عملیات شامل هفت مرحله عملیات بحرانی و تاسیساتی میشود، اظهار داشت: بامسازی و آجرفرش ضلع شرقی مسجد بهمساحت 650 مترمربع و همین برنامه در ضلع غربی بهمساحت ضلع شرقی بخشی از این پروژه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور، خاطرنشان کرد: بامسازی شامل خاکبرداری و سبکسازی پشتبام، اجرای مرمت موضعی سقفها و طاقها، انجام دوغاب گچ، اجرای ملات ماسه گچ، چارکهچینی با آجر، اندود سیمان و ایزوگام است.
اعتمادی توضیح داد: دیوار نگهدارنده ضلع جنوبی بهطول 30 متر، ضخامت 5/1 متر و ارتفاع شش متر که در زلزله آسیب دیده بود، جمعآوری و دوباره احداث شد.
وی یادآور شد: سنگهای ازاره بنا در ایوانهای شرقی و غربی که در گذشته بهصورت غیر اصولی نصب و سبب نفوذ رطوبت به دیوارها گشته بودشده بود، جمعآوری شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی نیشابور اطلاع داد: تاسیسات سرمایشی و گرمایشی مسجد جامع نیشابور با اعتبار دو میلیارد و 500 میلیون ریال از محل اعتبارات مذکور بهسازی و تکمیل میشود.
اعتمادی با اشاره به تعویض آجرهای فرسوده مسجد جامع نیشابور با آجر سنتی ساخت گناباد، عنوان کرد: تمام دیوارهای مسجد در طرح مرمت بندکشی شده و یا بندکشی قبلی ترمیم میشود.
گفتنی است: مسجد جامع نیشابور به اهتمام مردم نمازگزار نیشابور با محوریت پهلوان علی کرخی در دوره سلجوقیان در سال 899 ه. ق ساخته شد و از آن زمان تاکنون نیز بارها توسط حکام وقت بازسازی و مرمت شده است./س