اسکندری درگفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، گفت: ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران خریداران این محصول به 43 کشور رسیده است.
وی افزود : در دهه اخیر، تعداد کشورهای خواستار زعفران ایران افزایش یافته و خریداران آن به 43 کشور افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه سرزمین پهناور ایران به طور یقین، بزرگترین تولید کننده زعفران جهان است و به دلیل دارا بودن تنوع آب و هوایی، بسیاری از محصولات باغی و زراعی از جمله زعفران آن، دارای بالاترین درجه کیفیت است، افزود: در 10 سال اخیر میزان تولید زعفران ایران رشد قابل توجهی داشته است که بخش گستردهای از این تولیدات صادر میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی گفت: ایران با سطح زیر کشت 41 هزار و 325 هکتار و تولید سالیانه 150 تا 170 تن زعفران، بزرگترین تولید کننده زعفران از نظر کمیت و کیفیت در سطح جهان است که بخش عمده زعفران تولیدی ایران به کشورهای مختلف جهان صادر میشود.
اسکندری همچنین از کشت این محصول ارزشمند برای نخستین بار در سال 1371در آذربایجانشرقی خبر داد و گفت: کشت زعفران با یک هکتار از اراضی زراعی شهرستان مرند آغاز که هم اکنون با حمایتهای سازمان سطوح زیر کشت آن در استان به 135 هکتار افزایش یافته است که 90 هکتار از این اراضی در شهرستان مرند قرار دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان، با اشاره به اینکه کشت الگویی آن از سال 85 در شهرستانها نیز آغاز شده است، افزود: با توجه به موفقیت این طرح در 18 شهرستان آذربایجانشرقی، به جز شهرستانهای سراب و بستانآباد، توسعه آن در این شهرستانها با حمایت سازمان جهادکشاورزی استان تداوم یافته و سطح زیرکشت آن به 45 هکتار رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر، آذربایجانشرقی امسال با تولید 400 کیلوگرم زعفران علاوه بر افزایش درآمد برای تولیدکنندگان و همچنین ایجاد اشتغال مولد برای 300 نفر در استان گفت: پیشبینی میشود در سالجاری با فروش این محصول ارزشمند، بیش از 15 میلیارد ریال عاید تولیدکنندگان استان شود.
اسکندری با بیان اینکه آذربایجانشرقی به لحاظ شرایط آب و هوایی و استعداد منطقه و همچنین نیاز کم آبی ، محل مناسبی برای زراعت زعفران است گفت: در سالجاری 17 هکتار به سطح زیر کشت این محصول در استان افزایش یافته که از 50 تن پیاز زعفران مورد نیاز برای توسعه سطح زیرکشت، عمده آن از مزارع زعفران شهرستان مرند تامین شده است و مابقی نیز از استان خراسان وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه زعفران جنبه تجاری و ارزآوری زیادی برای کشور دارد، افزود: زعفران گیاهی است چند ساله و کم توقع به آب بعد از کاشت، حدود 12- 10سال در زمین کاشته شده و به رشد و نمو خود ادامه داده و محصول مطلوبی تولید کند و همچنین بهرهوری مصرف آب به ازای درآمدحاصله با مصرف هرمتر مکعب آب در این محصول بیش از 10 برابر اکثر محصولات زراعی است متوسط محصول زعفران از مزارع 3سال به بالا سه تا پنج کیلوگرم در هکتار است./س