به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران
مرکز زنجان،
نجفیزاده افزود: باید در خصوص اهدای عضو به مردم ایران اطلاعرسانی شود و فیلمهایی ساخته نشود که اطلاعات غلطی را از این موضوع به مردم منتقل کند و متأسفانه موضوع اهدای عضو در کشور، اولویت نیست.
وی ادامه داد: در جامعه یک عده بیمار وجود دارد که درمانشان وابسته به اهدای عضو است و با این پیوند میتوانند به زندگی برگردند. با توجه به این مهم اگر چنانچه اهدای عضو جزو اولویتهای وزارت بهداشت و درمان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر وزارتخانهها قرار گیرد، کل کشور جهش عظیم و قابل توجهی خواهد داشت.
این مسئول، تصریح کرد: آمار دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در اهدای عضو 19 دهم در میلیون است و این در حالی است که رقم کل کشور تنها 7/5 در میلیون میباشد و آمار این دانشگاه به رقم جهانی بسیار نزدیک است و مابقی کشور به این آمار نرسیده است، چرا که در کل کشور و برخی از جاها، واحد فراهمآوری وجود ندارد.
نجفیزاده متذکر شد: جاهایی که واحد فراهمآوری ندارند، اگر مرگ مغزی اتفاق افتد کسی متوجه این موضوع نخواهد شد و کسی نیست تا با خانوادهها در خصوص اهدای عضو صحبت کند و سیستم کنترل دقیق در این خصوص وجود ندارد. با توجه به اینکه برخی از وزارتخانهها در خصوص اهدای عضو تلاشهای زیادی را انجام دادهاند، اما کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه، برخی از شهرستانها واحد فراهم آوری دارند، اما فعالیتی انجام نمیگیرد و به دلیل عدم کنترل در همان حالت بیفعالیتی یا کمفعالیتی مانده است. افزود: نارسایی ارگان در انتظار همه ما است و زمانی که دچار نارسایی ارگان بشویم متوجه نیاز به اهدای عضو خواهیم بود و اگر این موضوع اولویت کشور باشد، باعث آگاهی مردم به اهمیت موضوع خواهد شد.
رییس شبکه فراهمآوری پیوند از مرگ مغزی ایران خاطر نشان کرد: در سال 2000 پیوند کلیه انجام میشود که در سال 89، 25 درصد کلیهها از مرگ مغزی بود و سال گذشته این رقم به 33 درصد رسید و اگر پیوند کلیه از طریق مرگ مغزی به این ترتیب پیش برود در آینده 80 درصد پیوند کلیه از مرگ مغزی تأمین خواهدشد و باید به یاد داشته باشیم که بیشترین بیماران در لیست انتظار پیوند، بیماران کلیوی هستند./س