به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ،محمدرضا باهنر در دیدار اعضای شورای مرکزی تشکلهای جامعه اسلامی مهندسین و حزب موتلفه اسلامی و جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس، در سخنانی پیرامون انتخابات ریاست جمهوری و شوراها، تعامل با سایر قوا و مسائل روز کشور اظهار داشت: در مورد انتخابات ریاست جمهوری، نخست به دنبال طرح زودهنگام این بحث از هماکنون در فضای عمومی جامعه نیستیم و بعد اینکه مانند گذشته ساز و کار آن را در قالب جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه تفاوت عمدهای که این انتخابات با گذشته دارد این است که ما سابقه برگزاری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و شوراها را نداشتهایم، افزود: شاید این مسئله سبب شود در انتخابات پیش رو یکی از اینها تحتالشعاع دیگری قرار گیرد و فعالان سیاسی نتوانند روی هر دوی آنها تمرکز و فعالیت لازم را داشته باشند.
باهنر اضافه کرد: باید به این مسئله مهم توجه کرد اما همانطور که بیان شد سعی میکنیم در قالب جامعتین تا حد امکان به لیست و نامزدهای مشترک برسیم به ویژه در انتخابات شوراها و در شهرستانها با تمام گروهها و جریانات ولایی و اصولگرا به یک لیست واحد برسیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری احتمال رسیدن به نامزد واحد و مشترک شاید در حال حاضر کمی بعید به نظر برسد، گفت: پیرامون روابط مجلس و دولت، باید چند نکته مهم را بیان کرد، نخست اینکه هشت ماه آینده بسیار مهم و حساس است و تمام نمایندگان مجلس و گروهها و فعالان سیاسی باید بر اهمیت این بازه زمانی واقف باشند چرا که از یک طرف ما با تحریمهای همهجانبه مواجه شدهایم و از جانب دیگر با برخی مشکلات و معضلات اقتصادی دست به گریبان هستیم.
وی ادامه داد: باید همگی دست به دست یکدیگر بدهیم و کمک کنیم که سنگینی این مشکلات از روی دوش مردم برداشته شود، البته در حال حاضر تا حدی نسبت به قبل، تحریمها و عوارضشان بهتر تدبیر میشوند و اثرات منفی آنها کمتر شده است اما این بدین معنا نیست که اختلاف نظر وجود ندارد.
این مسئول تصریح کرد: در چند ماه گذشته در برخی محافل توسط عدهای صحبتهایی مطرح شده مبنی بر استیضاح رئیس جمهور، که این مسئله به یقین اشتباه بوده و به ضرر کشور است و هزینههای سنگینی نیز در بر دارد.
باهنر در ادامه خاطرنشان کرد: نظر ما بر این است که در این مدت باقیمانده در عین حال برخی انتقادات به دولت و معضلات، باید با همدلی و اتحاد کمک کرد تا دولت بتواند به خوبی دوران خود را به اتمام برساند، اما در قبال مسائل ارزی و اقتصادی، معتقدیم معضلات جدی و ابهامات فراوانی در حال حاضر وجود دارد.
این نماینده مجلس همچنین ابراز داشت: ما برای روشن شدن ابهامات و حل معضلات، از رئیس کل بانک مرکزی برای حضور در مجلس دعوت به عمل آوردیم که وی از حضور در مجلس خودداری کرد، سپس از وزیر اقتصاد دعوت کردیم که او ضمن حضور در مجلس، مسئولیت وضعیت بازار ارز و معضلات اقتصادی را نپذیرفت.
باهنر بیان کرد: اکنون طی شش ماه ارزش پول ملی به شدت کاسته شده و مسئولان اقتصادی نیز از پذیرش مسئولیت آن سر باز میزنند و عدهای از نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدند که شخص رئیس جمهور را به طور مجدد با این محور مورد سئوال قرار دهند.
وی اظهار داشت: در شرایط فعلی بنده معتقدم حداکثر سهم تحریمها در تلاطم موجود در بازار و اقتصاد 50 درصد است، گرچه منکر اثر و وجود تحریمها نیستیم، اما نمیتوان بیتدبیریها و سوء مدیریتها و اقدامات آنی و بدون اطلاع قبلی سایر دستگاهها توسط برخی دستگاههای دیگر را ندید و سهم آن را در به هم ریختگی اقتصاد نادیده گرفت.
وی افزود: ما با برخی مسائل دیگر نیز دست به گریبان هستیم، از جمله اینکه از حدود یک سال پیش مشخص بود که بانک مرکزی تحریم میشود، از همان زمان باید اقداماتی صورت میگرفت؛ برای مثال داراییهایی که احتمال میرفت در آینده نقل و انتقالات آنها با مشکل مواجه میشود، تبدیل به طلا و به داخل کشور منتقل یا تدبیرهای دیگری در نظر گرفته میشد اما این اتفاق نیفتاد و امروز چند میلیارد دلار از ذخایر ارزی ما در برخی کشورها به اصطلاح فریز شده است و قابل جا به جایی در حال حاضر نیست.
باهنر ادامه داد: در شرایط موجود موضوعیت سئوال از رئیس جمهور شاید ناظر به همین مسائل باشد، البته بنده از امضاکنندگان این طرح نبودهام و در اساس به دنبال مطرح شدن چنین چیزی در شرایط فعلی نیز نبوده و نیستم اما برای سئوالهای نمایندگان باید جوابهای منطقی یافت که امیدواریم دولتمردان نسبت به این کار در اسرع وقت اقدام کنند.
وی در ادامه گفت: بنده به دنبال جمعآوری امضا برای سئوال یا منتفی کردن امضاهای جمعآوری شده یا منتفی شدن سئوال نبودهام و از طرفی معتقد نیستم که این سئوال میتواند نفع و خیری برای کشور داشته باشد، شاید حتی تبعات منفی را نیز شامل شود.
این نماینده مجلس اضافه کرد: مسئله مهم در حال حاضر این است که مردم با وجود شرایط فعلی، در حال بدبین شدن نسبت به برخی مسائل هستند؛ به عنوان مثال در سال جاری با وجود بحران ارزی و مشکلات موجود، چند صد میلیون دلار صرف واردات خودروهای لوکس و گرانقیمت با ارز و دلار یکهزار و 226 تومان شده است.
وی همچنین تصریح کرد: مجموعه این عوامل سبب میشود که برخیها دچار سوءظن شوند، البته ما قائل به این مسئله نیستیم بلکه علت این قضایا را سوءمدیریت و غفلت میدانیم.
باهنر افزود: راجع به دولت باید با انصاف اظهار نظر کرد از جمله اینکه با وجود این مشکلات و ضعفها، نقاط برجسته دولت را نیز دید، از جمله اینکه پرکاری و دلسوزی و شجاعت و خدمت از جمله شاخصههای مهم دولت نهم و دهم است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: معتقدیم طی ماههای آینده باید با اتحاد و همدلی هرچه بیشتر قوا، هزینهها و مخاطرات پیش رو را به حداقل رساند./ج1