به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، فائزه عبداللهی در جلسه رسمی و علنی شورای شهر گرگان با اظهار تاسف از اینکه دولتها در برنامهریزی خود برای هزینههای عمومی به این مهم کمتر توجه کردهاند اظهار داشت: پر کردن اوقات فراغت به شکلی که پاسخگوی نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی شهروندان باشد در عصر حاضر روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی با تاکید بر برنامهریزی و بسترسازی مناسب برای اوقات فراغت شهروندان، خواستار تدوین سند چشمانداز اوقات فراغت در شهرداری گرگان شد.
این عضو شورای شهر گرگان با تاکید بر اینکه تولید وسایل و ابزارهای اوقات فراغت در اقتصاد کشور نیز جایگاه مهمی دارد افزود: پرداختن درست به اوقات فراغت تواناییهای بالقوه افراد را مجال بروز و ظهور میدهد و به تقویت روحیه افراد و بالا بردن احساس تعلق اجتماعی کمک میکند.
عضو هیئت رئیسه مجمع مشورتی بانوان کشور ادامه داد: از این طریق افراد به تواناییها و استعدادهای درونی خود پی برده و در فعالیتهای اجتماعی مشارکت بیشتری میکنند و از نقشآفرینی خود در امور لذت میبرند و در نهایت هویتجمعی را تقویت میکنند.
عبداللهی با بیان اینکه به نظر میرسد تدبیر و تدوین سند چشمانداز برای برنامهریزی بنیادین و کاربردی اوقات فراغت شهروندان ضروری است تصریح کرد: مسائل مربوط به فراغت از پیچیدگیهای فراوانی برخوردار است و شاید عدم برنامهریزی بنیادین جای خود را به اضطراب از بابت انواع فراغت به خصوص آن صورتهایی از فراغت که انحراف به شمار میآیند، بدهد که استفاده تفریحی از موادمخدر و نسخهبرداری غیرقانونی از آثار سینمایی، موسیقی و نرمافزارها از این دست هستند.
وی خاطرنشان کرد: داشتن حق فراغت با نگرانیهای تازهای از جمله موقتی بودن اشتغال، حقوق بگیری و پیامدهای آن برای سلامت، نابرابریها و تضاد طبقاتی گره خورده اما به هر حال تامین فراغت برای کیفیت زندگی همان قدر اهمیت دارد که سلامت مهم تلقی میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس ماده 27 اعلامیه حقوق بشر همه جوامع از حق استراحت و فراغت برخوردار هستند گفت: تامین فراغت برای کیفیت زندگی همان قدر اهمیت دارد که تامین بهداشت و آموزش اهمیت دارد و بر این اساس دولتها باید انواع فراغت قابل دسترس و فرصتهای تفریحی با کیفیت برای شهروندان خود فراهم کنند و ابزار دستیابی به مهارتها و درک لازم برای بهینه کردن فراغت را مهیا سازند.
این عضو شورای شهر گرگان ادامه داد: افراد میتوانند از فرصتهای فراغت برای شکوفایی خود، بسط مناسبتها و ارتقا همبستگی اجتماعی، توسعه اجتماعات و هویت فرهنگی و نیز ترویج درک و همکاری میان اشخاص و ارتقا کیفیت زندگی بهره ببرند.
عبداللهی با تاکید بر اینکه همه مردم برای پرداختن به فعالیتهای فراغتی که با هنجارها و ارزشهای اجتماعی هماهنگ است، حق اساسی دارند افزود: دولتها موظف هستند این حق را برای شهروندان خود به رسمیت بشناسند و از آن حمایت کنند که در این راستا دولتها باید کارشناسان حرفهای آموزش دهند، به افراد در کسب مهارتهای شخصی، کشف و توسعه استعدادهای خود کمک کنند و از این رهگذر دامنه فرصتهای فراغت و تفریح شهروندان را گسترش دهند.
وی در این خصوص یادآور شد: شهروندان نیز باید به هر طریق به اطلاعات مربوط به فراغت، ماهیت و فرصتهای آن دسترسی داشته باشند و از آن برای ارتقای دانش خود، مشارکت در تصمیمگیریهای محلی و تدوین سیاستهای محلی استفاده کنند و موسسههای آموزشی نیز باید همه تلاش خود را برای آموزش اهمیت و ماهیت فراغت و نحوه پیاده کردن آن در زندگی شخص بکار بگیرند.
عبداللهی با تاکید بر اینکه داشتن شهروند فعال مبتنی بر الگوی توانمند شدهای از فرد است که از حقوق و مسئولیتهای مدنی خود آگاه است و آن را به کار میبندد اظهار داشت: این الگو به دو سطح استوار است نخست وجود یک جامعه مدنی که شهروندان را از گزینههای سبک زندگی و انتخابهای سیاسی آگاه سازد و دوم تشریک مساعی میان شهروندان، سازمانهای داوطلب، بازرسان ویژه دولت به منظور مشارکت فعال در حقوق و مسئولیتها است./ج1