ندا رزمینا کارشناس روانشناسی ادامه داد: حسادت زمانی ایجاد می شود که فرد خود را در مقام مقایسه با دیگری قرار می دهد و این ترتیب حس ناخوشایندی وجودش را فرا می گیرد که رهایی از آن بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: به خصوص اگر فرد فاقد اعتماد به نفس کافی باشد و به نوعی کم بین باشد بیشتر در معرض حس حسادت قرار خواهد گرفت و به این ترتیب تمام تلاشش را می کند تا به فردی که خود را با او مقایسه می کند آسیب برساند اما نمی داند تمام آسیب ها متوجه خود او خواهد شد.
وی با بیان اینکه حسادت و غبطه دو مسئله کاملا متفاوت هستند بیان کرد: فردی که حسادت می کند سعی در پایین کشیدن افراد دارد او حاضر است حتی موقعیت خود را به خطر بیاندازد اما طرف مقابل نیز جایگاه خود را از دست بدهد غبطه خوردن اما تلاش فرد است برای دستیابی به موقعیت دیگران بدون هیچ حس منفی ای و در واقع نوعی فضیلت محسوب می شود.
رزمینا تصریح کرد: برای از بین بردن این حس ناخوشایند در قدم اول باید خود را دوست داشته باشیم و اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم و داشته هایمان را ارزش بدانیم حتی اگر کوچک باشند ما باید موفقیت هایمان را باور داشته باشیم.
رزمینا تاکید کرد: با تهیه ی لیستی از موفقیت ها و پیروزی های ریز و درشتمان می توان چشم از موفقیت های دیگران برداشت و حس حسادت را سرکوب کرد.
گفتنی است، هرگز نمی توان نقش خانواده و والدین را در پرورش احساسات مثبت و منفی افراد نادیده گرفت. مقایسه مداوم کودک با دیگر کودکان، عدم تشویق وی، نادیده گرفتن استعدادها و خلاقیت های کودک از جمله مسائلی است که موجب تقویت حس حسادت در کودکان می شود./ز