به گزارش
حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، در جلسه تحليل و بررسي مواضع سياسي جمهوري اسلامي ايران در مناسبات جهاني كه به همت دفتر جامعه اسلامي عصر ديروز در دانشگاه صنعتي سهند برگزار شد، منوچهر متکی با بیان این مطلب که ماندگاری هر ایده و مکتب جدیدی بستگی به پیام نهفته در آن دارد، عدالت، اعتراض و عصیان نسبت به مناسبات ظالمانه موجود را از خصیصههای انقلاب دانست و افزود: انقلاب اسلامی از همان آغاز، توسط پیامآور و مبدعش نگاهی جهان شمول دارد به اين معني كه یک محدوده جغرافیایی نگاه نمیکند و البته جغرافیای تفکر و اندیشههای تحول آفرین، جغرافیای طبیعی نیست بلکه جغرافیای انسانی است.
وي اضافه كرد: برخوردهای صورتگرفته با انقلاب اسلامی در سطح جهانی را نشانگر تأثیرگذاری انقلاب بر فضای داخلی و زمینهسازی آن جهت ایجاد تحول در خارج از مرزها دانسته و مخاطبان گفتمان انقلاب را همهی جوامع بشری است.
وزیر سابق امور خارجه با مقایسه شرایط قبل و بعد از انقلاب اسلامی، تحول اساسی به وجود آمده پس از انقلاب مانند رجوع به آرای مردم جهت تصمیمگیریهای کلان مملکتی را ناشی از گفتمان امام راحل دانسته و افزود: انقلاب اسلامی، تصمیمسازی در کشور را به قاعده مثلث که همان عموم مردم جامعه هستند برگرداند و مردم در سرنوشت خود سهیم شدند.
متکی در ادامه ضمن بیان این سخن از مقام معظم رهبری که «این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست» ، تأثیر مفاهیم برآمده از شعارهای انقلاب اسلامی را نتیجه دید جهانی امام خمینی(ره) در عرصههای بینالمللی بیان کردو خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي ايران سازوکار نظام جهانی را با چالش جدی مواجه کرده است.
وي با اشاره به تحولات منطقه دو عنصر آگاهی و تنفر از تحقیرشدگی را علل اصلی خیزشهای مردم منطقه دانست و افزود: تحولات منطقه منجر به برهم زدن سازوکارهای امریکا در منطقه شده است.
وزیر سابق امور خارجه در ادامه ضمن طرح چند سؤال به بررسی عملکرد جمهوری اسلامی در مناسبات جهانی پرداخت و افزود: عدم روشنگری مناسب عملكرد جمهوري اسلامي در فضای عمومی، به ایجاد دغدغههای اجتماعی میانجامد.
متكي با مقایسه گفتمان انقلاب اسلامی و سیاستهای غرب اظهار داشت: امام، جهانی سخن گفت اما مداخلهجویانه سخن نگفت؛ اما امریکا جهانی سخن میگوید ولی مداخلهجویانه و قلدرمآبانه رفتار میکند.
وی با بیان این که امروزه سیاستهای امریکا به بنبست رسید اظهارداشت: موجی از تنفر نسبت به آوردهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این کشور در سطح جهانی به وجود آمده است، كه علت آن را عدم پایبندی آنان به شعارهای خویش نظیر احترام به حقوق بشر و دموکراسی دانست.
متکی در پایان سخنانش ضمن بیان این مطلب که تسخیر لانه جاسوسی امریکا اقدامی پیشگیرانه به منظور جلوگیری از فتنهی براندازی نظام جمهوری اسلامی بود، این واقعه را نتیجه جنایات امریکا از 22 بهمن 57 تا 12 آبان 58 در ایران دانست که نهایتا به تسخیر سفارت آن کشور انجامید.
گفتنی است، متکی پس از ایراد سخنانش، به پرسشهای برخی دانشجویان پيرامون موضوعات مختلف پاسخ گفت.
انتهاي پيام/ش3