دکتر صدر، روانپزشک در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در این خصوص تصریح کرد: امر بیمه یکی از مشکلات مهم افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی است متاسفانه بسیاری از هزینه های بیماری های روانپزشکی از طریق بیمه های تکمیلی پرداخت نمی شود و به طور مثال فقط برای تشخیص بیماری مثل افسردگی بیمه قائل می شوند.
وی افزود: بیمه های دولتی هم برای بیماری های روانپزشکی جایگاهی قائل نیست و این گونه نیست که اگر فردی تشخیص دهد که دچار بیماری روانی خاص است به طور اتوماتیک تحت پوشش بیمه قرار گیرد و اگر سابقه بیمه نداشته باشد هیچ مستمری دریافت نمی کند مگر این که بستری شود که مثل سایر بیماران از بیمه درمانی استفاده کند و اگر سابقه بیمه نداشته باشد و بخواهیم فرد را از کار افتاده اعلام کنیم هیچ گونه حقوقی برای او وجود نخواهد داشت .
صدر گفت: بیمه برای بستری شدن هم سقفی تعیین کرده است و فرد اگر 2 بار بستری شود بار سوم بیمه او را پوشش نمی دهد و همه هزینه ها به عهده خود فرد است.
** طول مدت بستری بیماران روانی بیشتر از سایر بیماری هاستاین روانپزشک در ادامه افزود: بیماران روانپزشکی برای ترخیص نیاز به مرخصی موقت دارند که این مرخصی هم جزء بیمه به حساب نمی آید یعنی گاهی اگر مریض برای 25 روز بستری صد هزار تومان هزینه کرده است برای 4 روز مرخصی موقت باید هزینه ای حدود 200 هزار تومان بپردازد.
صدر گفت: طول مدت بستری هم دچار محدودیت است در حالی که طول مدت بستری بیماران روانی به طبع بیشتر از سایر بیماری هاست چرا که تاثیر داروهای روانپزشکی با تاخیر است و گاهی ممکن است به دلیل اثر نکردن دارو در بین دوره درمان دارو تغییر کند بنابراین بیمار باید زمان بیشتری بستری شود که با محدودیت زمانی که بیمه در نظر گرفته( 40 روز) عملاً بسیاری از بیماران از مزایای بیمه بهره مند نمی شوند.
صدر در خاتمه خاطر نشان کرد: لازم است که در خصوص بیمه ی بیماران روانی در شئونات بیمه بازنگری صورت بگیرد، ردیف های بیمه تغییر کنند و همه چیز مورد بررسی قرار بگیرد تا مسئولین بتوانند یک وضعیت بیمه مطلوب برای بیماران مبتلا به اختلالات روانی فراهم کنند./ح