متخصصين تغذيه و مواد غذايی توصيه می کنند که بهترين راه بازکردن يخ ( خروج از حالت انجماد ) گوشت، مرغ و ماهی نگهداری آنها در طبقات گرمتر يخچال و يا داخل ميکروويو است و راه ديگر آن است که بسته اين مواد غذايی را داخل ظرف آب خنک قرار دهيم. سپس هر نيم ساعت يکبار آب را عوض نماييم.
برای اينکار اول از تميزی ظرف و سالم بودن آب مطمئن شويد. استفاده از آب خنک نکته مهمی است، زيرا رشد باکتريها را کند می سازد. بدان معنی که در هنگام خروج از حالت انجماد؛ بخش خارجی ماده غذايی از حالت انجماد خارج می شود، ليکن بخشهای مرکزی هنوز منجمد است و نبود آب سرد، بخش بيرونی ماده غذايی را به محيط مناسبی برای رشد باکتريها تبديل می سازد. زمانيکه از ميکروويو استفاده می کنيد، بسته غذا را بطور کامل در آن قرار دهيد و دقت کنيد که حداقل 5 سانتی متر بين ديواره داخلی ميکروويو و ماده غذايی فاصله باشد تا هوای گرم براحتی جريان يابد. غذاهايی را که با ميکروويو از حالت انجماد خارج می کنيد، بلافاصله مصرف نماييد. هيچگاه مواد غذايی را که ميخواهيد از حالت انجماد خارج کنيد، در روی ميز آشپزخانه و يا سينک ظرفشويی قرار ندهيد.
فراموش نکنيد باکتريها با سرعت زيادی در درجه حرارت معمولی اتاق رشد می کنند و برای سلامتی شما مضر می باشند./ع