به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، يك متخصص طب كار گفت: اظهار كرد: كلر موجب آسيب به مخاط ريه و دستگاه گوارشي شده و در اثر آن التهاب و تورم بروز ميكند و اگر مصرف طولانيمدت باشد ميتواند موجب خفگي، مشكلات تنفسي و حتي مرگ شود.
دكتر امير محمدي تصريح كرد: بيشتر شويندههايي چون سفيدكنندهها و جوهرنمك حاوي كلر هستند و خانمها هنگام استفاده از آنها امور بهداشتي را رعايت نميكنند. بايد دقت كرد كه هنگام ريختن اين شويندهها در محيط سربسته، محل سريع تميز شده و اثر را از بين ببرند.
وي افزود: در هنگام شستشو بايد از ماسك استفاده شود. البته ميتوان دهان، بيني و چشم را هم با يك پارچه خيس بست تا اين مواد اثر خاصي نداشته باشد. در برخي موارد مسمويتهاي خانگي، اثر اين مواد به صورت حاد بروز ميكند و فرد در هنگام كار متوجه آن ميشود ولي وقتي مصرف طولاني باشد بدون اينكه علامتي نشان داده شود كمكم موجب بيماري آسم ميشود و فرد دليل اين بيماري را متوجه نميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: نوع ديگر مسموميتهاي خانگي به وسيله گازهاي مختلف و استفاده از بخاريها رخ ميدهد. COگازي است كه در بخاريها ايجادشده و قدرت تركيب شدن با اكسيژن را دارد و اكسيژن محيط را از بين برده و مسموميت ايجاد ميكند.
وي ادامه داد: مواد ديگر مانند آفتكشها و حشرهكشها نيز كه در منزل استفاده ميشوند، نيز موجب مسموميتهاي خانگي ميشوند. اگر بيش از اندازه از اين مواد استفاده شود با جذب پوستي و استشاقي، موجب آسيبهاي موضعي و سيستميك ميشود./ح