محمدرضا دیانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، افزود: صنایع لوازم خانگی برای واردات برخی قطعات نیازمند ارز هستند که مسئولان هیچ تدبیری در این خصوص نداشته و متأسفانه در چند ماهه اخیر هیچ گونه ارز مرجع یا مبادلهای به صنعت لوازم خانگی تعلق نگرفته است.
اظهار داشت: بیش از 85 درصد قیمت تمام شده لوازم خانگی را مواد اولیه تشکیل می دهد و افزایش قیمت اخیر مواد اولیه ، برهزینه های تولید محصول افزوده است.
وی ادامه داد: بدلیل مسائل پیش آمده بسیاری از تولیدکنندگان قادر به خرید مواد اولیه نیستند و از سویی دیگر سازمان حمایت نیز موافق افزایش قیمت در این بخش نیست، بنابراین اگر تولیدکنندگان با این وضعیت بخواهند مواد اولیه را خریداری کنند باید با 30 تا 40 درصد ضرر، تولید کنند.
دیانی با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان داخلی ،تصریح کرد: حداقل 40 تا 50 درصد مواداولیه این بخش از داخل و ازکارخانجات پتروشیمی یافولادمبارکه تامین می شود، اما این کارخانجات سهمیه بسیار کمی را در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهند که جوابگوی نیاز این بخش نیست.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ادامه داد: واحدهای تولیدی بدلیل نبود مواد اولیه با ظرفیت پائینی در حال تولید هستند.
وی افزود: از سوی دیگر تا 10 روز پیش واردات قطعات لوازم خانگی با محصول کامل در یک اولویت برای دریافت ارز مبادلاتی قرار داده شده بود، که با تفکیک این دو گروه کالایی از یکدیگر، این مشکل به تازگی برطرف شده است.
دیانی با بیان اینکه واردکنندگان عدم تخصیص ارز و نوسانات نرخ ارز را بهانه افزایش قیمت ها عنوان می کنند، افزود: واردکنندگان در حالی اقدام به افزایش چند میلیون تومانی قیمت برخی لوازم خانگی کره ای کرده اند که حقوق گمرکی آنها نیز افزایش پیدا نکرده است و گمرک کالای آنها را با تعرفه ارز 1226 تومان ترخیص می کند.
دیانی خاطرنشان کرد:هم اکنون صنایع داخلی توان رقابت کمی و کیفی با محصولات وارداتی را دارند و باید شرایطی ایجاد شود که ارز کشور صرف ورود برندهای گران قیمت خارجی و یا اجناس بی کیفیت چینی نشود./عب