احسان ابراهیمیان، کارشناس مرکز نجوم آوا استار در گفتگو با
خبرنگار دانش هاي روز باشگاه خبرنگاران گفت: اغلب طبقه بندی دنباله دارها بر اساس زمانی است که برای یکبار گردش به دورخورشید صرف می کنند به طوریکه دنباله دارهای کوتاه دوری کمتر از 200 سال زمان برای گردش در مدار خود نیاز دارند و دنباله دارهای بلند دوره بیش از 200 سال زمان برای یک بار گردش نیاز دارند.
وی افزود: دنباله دارها باقیمانده مجموعه ای از گاز، یخ، سنگ و غبار هستند که حدود 4/6 میلیارد سال قبل در منطقه بیرون سیارات شکل گرفته اند.
** هسته دنباله دارها شبکه گلوله برفیابراهیمیان اظهار داشت: هسته دنباله دارها یک توپ از یخ و ذرات غبار سنگی است که شبیه به یک گلوله برفی کثیف یخ زده می باشد در یخ هسته دنبال دارها بیشتر آب منجمد و مواد منجمد دیگر مانند آمونیاک، دی اکسید کربن، مونوکسید کربن و متان وجود دارد.
وی تصریح کرد: زمانیکه دنباله دارها وارد قسمت های داخلی منظومه شمسی می شوند گرمای خورشید موجب تبخیر قسمتی از یخ موجود در سطح هسته آنها شده و ذرات غبار و گاز با فشار از دنباله دار به فضا پرتاب می شود.
ابراهیمیان عنوان کرد: پرتوهای خورشید ذرات غبار را از قسمت انتهای آن ها به بیرون می راند و این ذرات موجب به وجود آمدن دم یا دنباله دار آنها می شود و همزمان با این اتفاق بادهای خورشیدی که سرعت بالایی در حرکت دارند ذرات باردار الکتریکی را به یون باردار تبدیل کرده و در دنباله آنها جریان می دهد.
وی تاکید کرد: دم های دنباله دارها توسط پرتوها و بادهای خورشیدی حرکت داده می شوند همیشه در خلاف جهت خورشید هستند./ح