به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان،محمدحسین در نشست خبری پس از بازدید خبرنگاران از چشمههای فوق شور آب در بالادست مخزن سد گتوندعلیا اظهار داشت: بیش از 95 درصد اراضی در سطح روستاها و در حریم مخزن سد گتوند علیا تملک شده است.
وی درباره حریم سد و مخزن آن در محدوده مشخص شده افزود: محدوده مخزن سد گتوندعلیا بر اساس تراز 246 در ارتفاع و 150 متر به صورت افقی مشخص میشود و هر زمین، خانه و... در محدوده این حریم باید تملک شود و خالی از سکنه باشد.
وی با اشاره به مشکلاتی که با برخی از روستائیان حاشیه سد گتوند و مخزن به وجود آمده است، خاطر نشان کرد: افرادی که با آبونیرو در شرایط کنونی دچار مشکل هستند دارای سه طیف مجزا هستند که هر سه طیف باید ابتدا مشکلات خود را برطرف کنند و سپس برای تملک اراضی آنها اقدام شود.
معنویفر درباره برخی مشکلات در این زمینه گفت: برخی در این اراضی وارث هستند ولی اراضی به ارث رسیده را انحراث وراثت نکردهاند که طبق قانون نمیتوان از این افراد اراضی را خریداری کرد.
وی با اشاره به دیگر مشکلات برای تملک اراضی مخزن سد گتوند تاکید کرد: در برخی از اراضی نیز زمین با سند مشاع موجود است و چند نفر در این زمین مذکور دارای سهم هستند و برخی از مالکان علیه برخی دیگر در دادگاه اعلام دعوا کردهاند و دادگاه نیز از فروش این ملک با ارسال نامههایی ممانعت کرده است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه گتوند علیا خاطر نشان کرد: برخی دیگر نیز قیمتهای کارشناسی سه نفر را قبول ندارند که این طیف سوم بیشتر از همه هستند و قصد دارند تا زمینهای کشاورزی دیم را به قیمت زمینهای مرغوب تجاری چهارراه نادری اهواز به شرکت آبونیرو بفروشند که این اصطلاح عین مطلب عنوان شده توسط این افراد است.
وی تاکید کرد: شرکت آب و نیرو میتواند تنها 15 درصد بیش از قیمت تعیین شده اراضی توسط کارشناسان دادگستری اراضی را از مالکان خریداری کند و در غیر اینصورت باید مشکل را در دادگستری پیگیری کرد.
معنویفر خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی در روستای آب ماهیک چنین وضعیتی وجود دارد و به این دلیل شرکت آب و نیرو از مراجع قضایی در این باره استفاده خواهد کرد.
وی افزود: هیچ آب و برق و جاده این روستا قطع نشده است و برق این روستا به دلیل اینکه تراز سد به حریم کابلهای فشار قوی وارد شده بود مجبور به جمعآوری شبکه برق بودیم و در این باره هیچ عمدی برای ایجاد فشار بر اهالی روستا وجود نداشته است.
معنوی فر خاطر نشان کرد: بسیاری از روستائیان پس از اعلام خرید اراضی اقدام به ساخت منازل و ابنیه در روستاها کردهاند که آب و نیرو هیچ وجهی برای این ساختمانهای جدید پرداخت نخواهد کرد./س