به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج، آذرشب گفت: وجود خانههای مسکونی روستاها و شهرها بر روی آثار تاریخی، تملک و آزادسازی حریم و عرصه این آثار را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه برای تملک و آزادسازی محدوده این آثار کارگروه آزادسازی عرصه و حریم آثار تاریخی استان تشکیل شده است گفت:این کارگروه متشکل از استانداری کردستان، بنیاد مسکن، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، امورشهری و روستایی استانداری کردستان و راه و شهرسازی است که امیدواریم با ارائه راهکارهای مناسب در این کارگروه بتوانیم به نتایج ارزشمندی برسیم.
آذرشب گفت: این کارگروه با تشکیل سه جلسه و بازدید از شهر موچش سعی در برطرف کردن مشکلات این منطقه دارد.
وی گفت: 160 خانوار روی قلعه تاریخی موچش سکونت دارند که تملک و تعیین حریم این قلعه را با مشکلاتی مواجه کرده است که امیدواریم با پیگیری این کارگروه بتوانیم مشکل شهر موچش را برطرف کنیم.
به گفته وی، برطرف کردن مشکل قلعه موچش میتواند پایلوتی برای آزادسازی و تعیین حریم سایر آثار در سطح استان باشد.
آذرشب دادن زمین معوضی و ایجاد مشوقهای خاصی از قبیل پرداخت وام مسکن و غیره را راهکاری مناسب برای برطرف شدن این گونه مشکلات در سطح استان عنوان کرد که در جلسات کارگروه مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد. قلعه تاریخی موچش در محدوده شهر موچش کامیاران از آثار به جای مانده از قرون میانی هجری کردستان محسوب میشود./س