حمید رضا خلیلی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت: نمونه گیری یا در اصطلاح کشاورزی کهن، «کیل گیری» به اندازه گیری میزان تولید بهره برداران در واحد سطح اطلاق می شود.
وی ادامه داد: کیل گیری سیب زمینی در شهرستان دماوند به منظور گزینش تولید کنندگان برتر ملی، استانی و شهرستانی انجام می شود.
خلیلی اضافه کرد: این مهم بر اساس ضوابط و شرایط استاندارد با حضور هیئت خبرگان کشاورزی، نماینده ای از استان، نماینده شهرستان و همچنین کشاورزان تعیین می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند با بیان اینکه نمونه گیری بر اساس گزینش موارد تعیین شده از سوی جهاد کشاورزی شهرستان صورت می گیرد، افزود: بعد از گزینش تولید کنندگان نمونه، این آمار با نمونه های استانی و سپس کشوری برای تعیین برترین های ملی، استانی و شهرستانی مقایسه می شود.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات مربوط به مبادله محصولات تولید کنندگان به ویژه سیب زمینی اظهار داشت: طرح الگوی کشت که برنامه ای کشوری است، در راستای سرمایه گذاری بر روی محصول غالب با توجه به نیاز و ظرفیت های موجود در مناطق کشاورزی اجرا می شود.
خلیلی تصریح کرد: اعلام میزان تولید و توانمندی شهرستان دماوند در راستای یافتن جامعه هدف برای مبادله محصولات از فعالیت هایی است که برای رفع مشکلات تولید کنندگان صورت می گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند افزود: هماهنگی بین نهاد های ذی ربط با هدف جلوگیری از واردات بی برنامه، رسیدن به هدف اصلی یعنی صادرات و همچنین تعبیه انبار های مناسب برای نگهداری به منظور عرضه به موقع محصولات با کیفیت مناسب از اهم اقدامات اجرایی است.
وی ابراز امیدواری کرد: این اقدامات بستر ورود قوی تر کشورمان به بازار های
جهانی، توسعه تولید پایدار و اقتصادی کردن تولیدات کشاورزی را فراهم آورد./س