رییس اداره امور فناوری های مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: افزایش و بهتر شدن کیفیّت خاک در کاهش خاصیت سفت شدن آن موثر خواهد بود.

جواد زینالی مهر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مخلوط کردن بقایای گیاهی با خاک و مصرف کودهای حیوانی کمتر فشرده شدن خاک را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: متراکم وفشرده شدن خاک، یک امر معمولی و اجتناب ناپذیر در کشاورزی جدید ماشینی است.

زینالی مهر ادامه داد: هر اندازه وسایل و ماشین های کشاورزی بزرگ تر و سنگین تر باشد و هر قدر تناوب صحیح زراعی کمتر رعایت شود، خاک بیشتر فشرده می شود.

رییس اداره امور فناوری های مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: حدود 90 درصد فشردگی در خاک بخصوص در خاک های مرطوب در اولین عبور چرخ به وجود می آید.

وی اظهار داشت: چنانچه چرخ ماشین در حرکت های بعدی از روی محل حرکت قبلی حرکت کند تا حدود زیادی از متراکم شدن بیشتر خاک جلوگیری می شود.

زینالی مهر تاکیدکرد: تایرهای بزرگ، چرخ های دوتایی و سه تایی و تراکتورهای چرخ زنجیری لاستیکی، فشار تماس با خاک را کم می کنند. /س

برچسب ها: کاهش ، خاک ، کیفیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.