به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
کامیار فرامرزی دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه می گوید: این دستگاه ساخته شده از یک مخزن استوانه ای استیل چند جداره است که شیر تازه داخل آن قرار می گیرد و زیر فشار هیدرولیکی به قدرت 800 مگاپاسکال، کمپرس می شود. این فشار موجب شکسته شدن پوسته میکروب های شیر و از بین رفتن تمام میکروب های موجود در آن می شود.وی ادامه داد: بعد از کمپرس، شیر برای تخیله از یک سیستم یخچالی عبور داده می شود تا سرد شود. شیر وقتی از این قسمت دستگاه بیرون می آید، کاملا پاکیزه و سالم است.
فرامرزی افزود: دستگاه های معمولی پاستوریزه شیر به صورت پیوسته کار می کنند؛ اما دستگاه جدید به صورت مقطعی عمل کرده و در یک بازه زمانی، مقدار مشخصی از شیر را پاستوریزه می کند. طبق تحقیقات انجام شده، این دستگاه30 درصد در مصرف انرژی و زمان صرفه جویی می کند.
وی گفت : از مزیت های دیگر سیستم جدید می توان به حجم کم و قیمت مناسب دستگاه آن اشاره کرد. این دستگاه کمتر از 2 متر و نیم ارتفاع دارد و شعاع سطح استوانه آن 75 سانتیمتر است. قیمت تمام شده ساخت آن نیز یک پنجم سیستم های مشابه در صنایع شیر است.
فرامرزی ادامه داد: سیستم جدید ضدعفونی شیر با کمک هزینه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در مسابقه بین المللی اختراعات 2012 IENA آلمان (11 تا12 آبان) حضور خواهد یافت و البته این تنها حمایت صورت گرفته از این اختراع است.
وی یادآورشد: این دستگاه فروردین سالجاری در المپیاد اختراعات کشور سوییس به صورت غیر حضوری و فقط در قالب یک پوستر معرفی شد و توانست بین 75 طرح از کشورهای مختلف در زمینه صنایع غذایی، مدال طلا را کسب کند./ع