به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني پرس تي وي، کارشناسان مي گويند توليد ناخالص داخلي شاخصي محدود براي نشان دادن ميزان شکوفايي اقتصادي کشور است. همين واقعيت ، پژوهشگران دانشگاه واترلو در کانادا را بر آن داشته است تا شاخص رفاه را در اين کشور طراحي و مشخص کنند و براساس اين شاخص، تصويري جامع تر از وضع زندگي مردم در کانادا ارائه کنند. آمار جديدي که براساس اين شاخص اوضاع کانادا ارزيابي شده اند نشان مي دهد اوضاع در اين کشور چندان خوب نيست و کيفيت زندگي در کانادا دست کم بيست درصد تنزل پيدا کرده است. منتقدان مي گويند دولت کانادا با اجراي سياستهاي رياضت اقتصادي سبب شده است سطح زندگي طبقه کارگري در اين کشور تنزل پيدا کند. جهانيان تصويري از کانادا و رفاه مردم در اين کشور دارند که قديمي است و ديگر با واقعيتهاي جاري در اين کشور منطبق نيست. منتقدان مي گويند وضع کانادا به شرايطي همانند آمريکا تبديل مي شود که در آن فقر گسترده و نابرابري اقتصادي شديد و بي عدالت بسيار زياد است. کارشناساني که شاخص رفاه در کانادا را تعيين کرده اند مي گويند افول سطح زندگي در کانادا را به رکود اقتصادي مرتبط مي دانند که از اوايل سال دو هزار و هشت دامنگير اين کشور بوده است.
توماس استون تحليلگر سياسي در کانادا در اين خصوص گفت:« دولت استيون هارپر نخست وزير کانادا به مردم اين کشور خيانت کرده است. وي به خواست مردمي که به او راي داده و او را به قدرت رسانده اند بي توجه است. وي فقط به شرکتهاي بزرگ توجه دارد. اين شرکتها نيز فقط به فکر سود خود هستند. کانادا به جامعه اي تبديل شده است که فقط و فقط سود و منفعت طلبي اساس آن را تشکيل مي دهد. وقتي فقط بر تجارت و منفعت تاکيد شود، طبقات پايين جامعه وضعشان بد مي شود. وظيفه مردم کانادا است که دراين خصوص کاري انجام بدهيم و اجازه ندهيم کشورمان در چنين مسيري حرکت کند.»
نتايج بررسي ها در کانادا نشان مي دهد سطح زندگي در اين کشور در دوران نخست وزيري هارپر که ديدگاههاي نومحافظه کارانه دارد به شدت کاهش يافته است. دسترسي به خدمات بهداشت و درمان و آموزش و تحليل رفتن تعامل اجتماعي مردم از جمله مشکلات مبتلا به جامعه امروزي کانادا است. افول اين شاخصها نيز نشا ن دهنده کاهش سطح کيفيت زندگي در کانادا است.
يک شهروند کانادايي در اين خصوص گفت:« به نظر من دولت کانادا کاملا از اتفاق هاي جاري در سطح جامعه بي اطلاع است. دولتمردان کانادايي خودشان را در حبابي ايزوله کرده اند و نمي دانند که در جامعه اوضاع به چه صورت است. آنها نمي دانند که در سطح جامعه مردم چگونه زندگي مي کنند. اين مسئله ، بزرگترين مشکل کانادا است.»
يک جوان کانادايي نيز افزود:«صدها هزار نفر از مردم کانادا بي خانمان شده اند و هر شب در خيابانها مي خوابند.بنابراين مي بينيم که فقر مشکلي جدي در کانادا است.»
منتقدان، دولت هارپر را متهم مي کنند که به مشکلات زيربنايي جامعه کانادا نمي پردازد که عبارتست از توزيع نابرابر ثروت. توزيع نابرابر ثروت در کانادا سبب شده است افراد ثروتمند ، ثروتشان بيشتر شود و افراد فقير روز به روز فقيرتر شوند و اين تغيير با سرعت بسيار زيادي در حال رخ دادن است.