معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : کودکان و سالمندان بیشترین گروه در معرض مسمویتهای دارویی به شمار می روند .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران  مشهد  به نقل از دانشکده علوم پزشکی مشهد محمد رضا صابری در هفته پیشگیری از مسمومیتها با اشاره به اینکه کودکان به دلیل جذاب بودن شکل برخی از داروها و کنجکاوی آنها و سالمندان به دلیل اشتباه در مصرف دوز داروها بیش از سایرین دچار مسمومیتهای دارویی ناخواسته می شوند افزود : گسترش برنامه های اطلاع رسانی و توجه والدین و خانواده ها نقش موثری در پیشگیری از بروز مسمومیتهای دارویی ایفاء می کند.

وی با بیان اینکه دربسیاری از منازل دارو به میزان قابل توجهی نگهداری می شود که گاها این داروها غیر قابل مصرف شده اند خاطرنشان کرد : دور نگه داشتن داروها از معرض دید کودکان و مدیریت تجویز ، توزیع و نگهداری دارو از دیگر راهکارهای پیشگیری از مسومیتهای دارویی به شمار می رود .

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آمار مسمومیتهای حاد دارویی منجر به بستری در بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) در 10 سال گذشته اظهار داشت : بر این اساس مصرف داروهای بنزودیازپین (آرامبخش ها ) ، داروهای مخدر ، متادون ، مواد روان گردان و هروئین بیشترین علت مسمومیت های منجر به به بستری به شمار می رود .

صابری تخریب سیستم عصبی ، نارسایی کبد و کلیه و مرگ را از عوارض ناشی از مسمومیتهای حاد دارویی برشمرد .

وی مسمومیت با گاز منوکسید کربن را از دیگر علل شایع مسمومیت عنوان کرد و افزود : با توجه به اینکه تمامی مردم جامعه در معرض این مسمویت به ویژه در فصل سرما و آغاز استفاده از وسایل گرمایشی قرار دارند لزوم اطلاع رسانی و نحوه استفاده صحیح از تجهیزات گرمایشی امری مهم و ضروری است .

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال گذشته 92 نفر از شهروندان استان خراسان رضوی به علت مسمویت ناشی از گاز منوکسید کربن جان خود را از دست داده اند خاطر نشان کرد: این میزان نسبت به سال 89 بیش از 87 درصد رشد داشته است و اطلاع رسانی در راستای کنترل وسایل گاز سوز و تهویه مناسب نقش موثری در کاهش این میزان ایفا می کند .

صابری در خصوص اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای کنترل و پیشگیری از مسومیتها اظهار داشت : برگزاری نشستهای رادیویی و تلویزیونی در راستای پیشگیری از مسمومیتها ، تهیه برنامه های اطلاع رسانی عوارض ناشی از مسومیتهای دارویی و گاز منو کسید کربن ، اطلاع رسانی به جامعه های هدف با مشارکت آموزش و پرورش ، بسیج ، رابطان سلامت و روابط عمومی کل ادارات با موضوع راهکارهای پیشگیری از مسمومیتها از جمله اقدامات به شمار می رود .

گفتنی است :‌هفته پیشگیری از مسمومیتها از اول تا هفتم آبان ماه همزمان با سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.  /س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.