وی با بیان این مطلب که در بسیاری از مشکلات زناشویی جای مشاوره و کسب آگاهی در زمینه انتخاب همسر خالی است، ادامه داد: امروزه به هر اندازه ای که بیشتر درگیر مسائل مربوط به طلاق و طلاق عاطفی میان زوجین هستیم، ضرورت مشاوره های پیش از ازدواج بیش از پیش اثبات می شود.
پورشریفی طلاق را پدیده ای پر هزینه برای کشور عنوان کرد و اظهار داشت: طلاق به لحاظ روانی، اجتماعی، عاطفی و اقتصادی هزینه های زیادی را به خانواده ها در نهایت به کشور تحمیل می کند که در بسیاری از موارد، گرفتن مشاوره های ساده و کم هزینه و حتی یک جلسه ای می تواند در جلوگیری از این هزینه ها و همچنین استحکام خانواده ها مؤثر واقع شود.
وی با تأکید بر اهمیت مبحث آموزش در زمینه ازدواج به ویژه برای جوانان گفت: با توجه به اینکه طلاق و آسیب های مرتبط با اختلافات زناشویی نه تنها بر خود زوجین بلکه بر روی فرزندان نیز تأثیرات نامناسبی ایجاد می کند، بهتر است قبل از ازدواج با دریافت مشاوره و کلاس های آموزشی در زمینه ازدواج تا حد ممکن از بروز چنین آسیب هایی ممانعت به عمل آورد.
پورشریفی اقدامات مشاوره ای که تا کنون توسط مؤسسات مشاوره ای و روانشناسی انجام شده است را خوب اما سازمان نیافته و ناکافی عنوان کرد و اظهار داشت: گام های مناسبی توسط مؤسسات مشاوره ای برداشته می شود اما در حد نیاز جامعه به ویژه جوانان نیست و لازم است که در زمینه ازدواج و جوانان اقدامات و برنامه ریزی های سازمان یافته تری انجام شود که این امر نیازمند صرف هزینه های بیشتری در این زمینه است.
وی افزود: تغییر رویکرد و نگاه بیمار نگر در مباحث مشاوره ای به سمت نگاه سلامت نگر، می تواند شیوه صرف هزینه ها را از صرف هزینه برای درمان بیماری و مشکلات به طرف صرف هزینه جهت پیشگیری از آنها سوق دهد.
پورشریفی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی مؤسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی گفت: برگزاری دوره های عمومی در چنین مؤسسه ای با بهره گیری از اساتید مجرب و آگاه دارای آثار و تبعات عمومی و مناسبی است.
متخصص روانشناسی سلامت برگزاری همایش های ملی بهار زندگی را در 14 استان کشور اقدامی مناسب در راستای حساس سازی جامعه به ویژه جوانان عنوان و خاطر نشان کرد: برگزاری چنین همایش هایی گامی مناسب در جهت ایجاد حساسیت، جوسازی و طرح مسئله است اما نباید انتظار داشت آسیب های اساسی ناشی از انتخاب های ناآگاهانه، ازدواج های نامناسب و طلاق دچار تغییرات جدی بشوند.
وی
افزود: برگزاری مداوم و طولانی مدت این سلسله همایش ها و همچنین آموزش های همه
جانبه و سازمان یافته می تواند ضمن کاهش آسیب های ناشی از مشکلات زناشویی، به
پیشگیری از آنها کمک کند./س.