به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان مدیر جهاد كشاورزی شهرستان كوهدشت می گوید : انار برداشت شده این منطقه به بازار مصرف داخلی و برخی كشور ها خارجی از جمله هلند،كره جنوبی و كشورهای حوزه خلیج فارس وآسیای میانه و مركزی صادر می شود.
'مرتضی ملكی'افزود:شهرستان كوهدشت با تولید سالانه 37 هزار و 500 تن انار به قطب تولید محصول انار استان لرستان تبدیل شده است.
وی تعداد درختان انار این شهرستان را 2 میلیون و 282 هزار اصله اعلام كرد و افزود:عملكرد بالای برداشت انار،اقتصادی بودن آن و علاقه مردم و بازار فروش از جمله عوامل موثر در توسعه باغات انار تنگ سیاب بشمار میآید.
وی ایجاد یك مركز تحقیقاتی برای معرفی گونه های انار با كیفیت بالا و ایجاد نهالستان خاص را در راستای توسعه باغهای انار را از نیاز های اساسی این شهرستان عنوان كرد و اظهار داشت:در سالهای گذشته بزرگترین طرح انار كاری لرستان و كشور در منطقه كوهدشت و از 'تنگ شیرز' تا پایین 'پل سیمره' به طول 82 كیلومتر و عرض متوسط 500 تا هزار متر در دست مطالعه قرار گرفت كه با اجرایی شدن آن انقلابی در تولید انار كوهدشت و استان ایجاد خواهد كرد.
مدیر جهاد كشاورزی كوهدشت افزود:شهرستان كوهدشت در حال حاضر ظرفیت لازم برای توسعه باغهای انار تا سطح 11 هزار و 200 هكتار را داراست كه با عملی شدن آن تولید انار این شهرستان به 280هزار تن می رسد.
ملكی همچنین افزود:برای توسعه باغات انار كوهدشت نه تنها جذب سرمایه های بخش خصوصی،بلكه برنامه ریزی و طراحی مدون و علمی ضروری است.
كارشناس مسوول مدیریت جهاد كشاورزی شهرستان كوهدشت نیزانار سیاب این شهرستان را یكی از انار های مرغوب كشور نام برد كه به لحاظ كیفیت و مرغوبیت در میان 8 استان انار خیز كشور رتبه نخست را داراست.
'رضا علیزاده' انار سیاب را از نظر خصوصیات كیفی،آزمایش فاكتور های میزان قند،ویتامین c ،اسید ها،خصوصیات ظاهری ،درشتی و قرمزی پوست و دانه،نرم دانگی و كم بودن هسته و آنتوسیا نین ها بر تر از تمام محصولات انار سراسر كشوردانست./س