به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، دو منبع غذایی برای دریافت آهن وجود دارد: آهن موجود در گیاهان به نام آهن غیر هم و آهن موجود در محصولات حیوانی به نام آهن هِم. آهن هِم به راحتی جذب بدن میشود.
بر پایه ی این گزارش ، نتایج اکثر پژوهشها نشان میدهد مصرف زیاد آهن برای سلامت بدن مضر است به خاطر این که در بدن مانند اکسیدان عمل میکند و و رادیکالهای آزاد بسیار قویای تولید میکند.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که زیادهروی در مصرف آهن باعث بروز بیماری دیابت نوع 2 در حیوانات آزمایشگاهی میشود.
محققان برای بررسی خطرات مصرف زیاد آهن روی انسان نتایج 11 پژوهش را مورد بررسی مجدد قرار دادند.
این گزارش حاکی از آن است که ، افرادی که آهن هِم زیادی مصرف میکنند یا افرادی که ذخیرهی آهن بیشتری دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع دو قرار میگیرند. در واقع افرادی که ذخیرهی آهن بیشتری دارند در مقایسه با افرادی که ذخیرهی آهن کمتری دارند 63 درصد بیشتر به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند.
نتایج اکثر پژوهشها نشان میدهد مصرف زیاد آهن برای سلامت بدن مضر است به خاطر این که در بدن مانند اکسیدان عمل میکند و و رادیکالهای آزاد بسیار قویای تولید میکند.
برای تشخیص میزان آهن خون لازم است که میزان فریتین اندازه گرفته شود. این کار را با آزمایش خون انجام میدهند. فریتین در بین افرادی که دچار هموکروماتوز هستند به طور طبیعی بیشتر است. هموکروماتوز اختلالی است که به صورت افزایش بیش از حد ذخیره آهن در بدن مشخص میشود و با اختلال عملکرد چندین ارگان همراه است. در صورت بروز این بیماری خطر ابتلا به بیماریهای دیگری مانند دیابت و مشکلات قلبی عروقی نیز بالا میرود./ب