تمشک سیاه موجب پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون می شود

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

 پژوهش های اخیر نشان داده است تمشک سیاه حاوی آنتی آکسیدان، ترکیبات ضد سرطان و ضد التهابی است. مطالعات نشان داده است که تمشک سیاه به عنوان یک محصول طبیعی در پیشگیری از این سرطان مهلک شناخته شده است.

محققان از موشهای آزمایشگاهی که هر کدام دارای یک ژن مغلوب بودند که باعث می شد تومور روده یا کولیت بگیرند، استفاده شد. هر دو گروه موشهای مورد مطالعه به طور تصادفی تحت رژیم غذایی غربی که پرچرب و حاوی مقادیر اندک کلسیم و ویتامین Dبود و یا همین برنامه غذایی که با 10 درصد پودر یخ زده و خشک شده تمشک سیاه غنی شده بود، طی 12 هفته قرار گرفتند تا تاثیر این ماده غذایی در بروز سرطان روده مورد بررسی قرار گیرد.نتایج این مطالعه نشان داد که موشهایی که این ماده به غذای آنها اضافه شده بود به طور معنی داری در مقابل سرطان روده بزرگ و کوچک محافظت شدند.


نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع بروز تومور روده و کولون در هر دو گروه موش مورد مطالعه با داشتن زمینه ژنتیک ابتلا به سرطان روده و یا التهاب گسترده روده استفاده از رژیم غذایی حاوی مکمل تمشک سیاه بین 45-60 در صد کاهش یافت. پژوهشگران این مطالعه همچنین دریافتند که تمشک سیاه با سرکوب نوعی پروتئین موسوم به بتا کاتنین (
beta-catenin) مانع گسترش تومور می شود.

 با توجه به اهمیت پیشگیری سرطان روده ، مطالعه اخیر نشانگر فواید تمشک سیاه در پیشگیری از این سرطان بود.

برچسب ها: کرمانشاه ، تمشک ، سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.