سن 35 سال به بالای مادر در هنگام بارداری، سابقه مکرر سقط جنین، داشتن نوزاد ناهنجار در گذشته، وجود کودک مبتلا به سندرم دان، ناهنجاری نخاعی یا عقب ماندگی ذهنی در فامیل خود یا همسر، لزوم مشاوره ژنتیک قبل از باردار شدن را ضروری می سازد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، فرناز شجاعی، کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آزمایش کم خونی، تعیین گروه خونی خود و همسر، تست تیروئید، پاپ اسمیر، ماموگرافی، هپاتیت و ایدز، از جمله مواری است که بهتر است از یک سال پیش از بارداری آغاز شده و اطمینان لازم در این زمینه به دست آید.

فرناز شجاعی اظهار کرد: مادرانی که تمایل به بارداری دارند، لازم است از سه ماه پیش از بارداری با رعایت یک رژیم غذایی مناسب به وزن ایده آل برسند.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات لازم مادران در این زمینه، آگاهی از وضعیت واکسناسیون خود و تکمیل واکسن های موردنیاز است.

کارشناس مامایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه مادران قبل از بارداری باید شروع به مصرف اسید فولیک به میزان 400 میلی گرم در روز کنند، اضافه کرد: ترک استعمال هرگونه دخانیات و انجام معاینات دهان و دندان، در سلامت جنین تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی به مادران توصیه کرد: با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، تمامی اقدامات لازم برای داشتن یک بارداری سالم و مطمئن را توسط ماما و پزشک مرکز دریافت کنند./ح
برچسب ها: بارداری ، ژنتیک ، کم خونی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار