رئيس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران گفت: مذاكرات و توافق‌هاي صورت گرفته بين مقامات گمرك ايران و تركيه، سبب تسهيل و توسعه تجارت بين دو كشور شده است.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از عباس معمارنژاد در سومين نشست دوره‌اي مقامات گمركي ايران و تركيه كه در اصفهان برگزار شد، افزود: نشست‌هاي دوجانبه گمركي بين ايران و تركيه و توافقات حاصله، موجب بهبود فعاليت‌هاي تجاري و تسهيل تجارت في‌مابين مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه در حال حاضر انجام تشريفات گمركي در مرز گوربلاغ- بازرگان سريع‌تر شده و در مرز سرو- اسن‌دره نيز فعاليت‌ها در حال افزايش است، اظهارداشت: پس از بازگشايي مرز كاپي‌كوي- رازي حجم فعاليت‌هاي تجاري در اين مرز روز به روز در حال گسترش است.

رئيس كل گمرك گفت: بررسي تصميمات نشست‌هاي قبلي مسئولان گمركات ايران و تركيه و پيگيري ميزان پيشرفت توافقات حاصله، جزو برنامه‌هاي نشست اصفهان است و ما اميدواريم با ايجاد تبادل اطلاعات گمركي بين دو كشور، اين نشست نيز مانند دو نشست قبلي موفقيت‌آميز باشد و نتيجه آن منجر به توسعه و تسهيل بيشتر تجارت طرفين شود.

براساس اين گزارش، ”ضياءآلتون يالديز"، معاون وزير تجارت و گمرك تركيه نيز با قدرداني از مهمان‌نوازي مقامات گمركي كشورمان گفت: در سال گذشته و با توافق‌هاي صورت گرفته بين گمركات دو كشور، مسيري رو به جلو داشتيم و ما كمال خرسندي خود را از پيشرفت‌هاي انجام شده اعلام مي‌كنيم.

يالديز تأكيد كرد: بين ايران و تركيه يك اراده مشترك براي تسهيل و توسعه تجارت وجود دارد، ما از اينكه با ايران همكاري مي‌كنيم بسيار خرسند هستيم.

وزير تجارت و گمرك تركيه همچنين اظهارداشت: براي آنكه بتوانيم خدمات مطلوب‌تري به خدمت‌گيرندگان ارائه دهيم و مبادلات تجاري از سرعت و سهولت بيشتري برخوردار شود، گمركات دو كشور بايد مدرنيزه شوند.

ضياءآلتون يالديز تأكيد كرد: پيشرفتي كه در سال‌هاي اخير در زمينه ارائه خدمات بهتر در گمركات مرزي ايران و تركيه به وجود آمده، نشان مي‌دهد كه ما در راه درستي قدم برداشتيم.

وي با ابراز اميدواري نسبت به افزايش سطح همكاري‌هاي گمركي دو كشور، درخصوص دروازه‌هاي مشترك مرزي گفت: ايجاد درب مشترك مرزي در مرز اسن‌دره در مجلس تركيه به تصويب رسيده و اميدواريم براساس توافق‌هاي انجام شده اين امر هر چه زودتر به نتيجه برسد.

وزير تجارت و گمرك تركيه افزود: پيشنهاد ما اين است كه پس از اين اجلاس، هيأت‌هاي كارشناسي و فني ظرف يك‌ماه آينده در مرزها با هم تبادل‌نظر كنند كه اين پيشنهاد از سوي معمارنژاد، رئيس كل گمرك ايران مورد موافقت قرار گرفت.

ضياءآلتون يالديز همچنين با اشاره به اينكه ما بايد براي عبور راحت‌تر و سريع‌تر كاميون‌ها از مرزهاي گمركي دو كشور تلاش كنيم، اظهارداشت: بايد كاري كنيم كه دروازه‌هاي مشترك مرزي در دو كشور تا پايان سال 2013 به بهره‌برداري برسد تا از اين طريق سرعت و سهولت بيشتري در تبادلات تجاري طرفين ايجاد شود.

اين گزارش حاكي است در ادامه اين نشست طرفين به بررسي موضوعات نشست‌هاي قبلي پرداختند و توافق كردند كه براي توسعه تبادلات تجاري في‌مابين، تسهيلات بيشتري ايجاد شود.

شايان ذكر است كه نخستين نشست مقامات گمركي ايران و تركيه در اروميه و دومين نشست آن در شهر قونيه تركيه برگزار شد و طبق توافق انجام شده مسئولان گمركي دو كشور هر 6 ماه يك‌بار با يكديگر ملاقات مي‌كنند.

حجم مبادلات تجاري ايران و تركيه در حال حاضر حدود 16 ميليارد دلار است كه طبق توافق‌هاي حاصله قرار است به سطح 30 ميليارد دلار و حتي بالاتر از آن برسد./س
برچسب ها: گمرک ، توسعه ، تجارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار