باوجود اینکه چهار سال از آبگیری سد جره و بیکاری کشاورزان اطراف آن می‌گذرد، سازمان آب و برق خوزستان تاکنون غرامتی به کشاورزان نداده است و متاسفانه برخی مسئولان این سازمان مانع از رسیدن کشاورزان به حقوقشان می‌شوند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان؛در این طومار که به امضای اهالی و ساکنان روستاهای رودزرد، کلاس مدین یک، رود زرد سادات غربی، رودزرد سادات شرقی، رودزرد سادات علیا، رودزرد کلاس مدین دو، جره، کلگه، رودزرد کلاس مدین سه، رودزرد کاید رفیع و دز ملایی رسیده، آمده است: با احداث سد جره کل اراضی، چراگاه دامی، منازل مسکونی، باغات و قبرستان‌های ما زیر آب رفته و یا در آینده‌ای نزدیک خواهد رفت.

اهالی روستاهای اطراف سد جره در طومار خود خطاب به استاندار خوزستان آورده‌اند: باوجود اینکه چهار سال از آبگیری سد جره و بیکاری و آوارگی ما می‌گذرد اما سازمان آب و برق خوزستان تاکنون از پرداخت غرامت، خسارت کشت و بهای عرصه و عیان خانه‌ها خودداری کرده است و متاسفانه برخی مسئولان این سازمان مانع از رسیدن کشاورزان به حقوقشان می‌شوند.

در این نامه معترضانه علاوه بر اعتراض به احداث سد قبل از تملک اراضی نوشته شده است: بیشتر اراضی کشاورزی، سند مشاع دارند که عدم اطلاع‌رسانی درست مسئولان سازمان آب و برق خوزستان باعث اختلاف میان برخی کشاورزان شده و این امر بهانه‌ای برای رسیدگی نکردن به خواسته‌های ما شده است.

امضاکنندگان طومار اعتراضی به استاندار خوزستان گفته‌اند: برخی مسئولان سازمان آب و برق خوزستان، سیاست وقت‌کشی، تفرقه افکنی و گروه گروه کردن کشاورزان منطقه و تبلیغ و القای آن به مقامات بالا را در پیش گرفته‌اند تا از این طریق انسجام کشاورزان و اهالی روستاهای اطراف سد جره را بر هم بریزند و مانع از رسیدن به حقوقشان شوند.

اهالی روستاهای اطراف سد جره در پایان خطاب به استاندار خوزستان نگاشته‌اند: از نماینده دولت در استان و استاندار محترم خوزستان می خواهیم موارد یاد شده رسیدگی و ما را از این بلاتکلیفی رها نماید.

سد خاکی جره، با هسته رسی، تاجی به طول 733 متر و مخزنی به ظرفیت حداکثر 260 میلیون متر مکعب با ظرفیت تخلیه سیلاب حداکثر 5 هزار و 100 متر مکعب در ثانیه است در 35 کیلومتری شمال شرقی رامهرمز در سفر سوم هیئت دولت به استان خوزستان در دی ماه 1388 آبگیری شد.

تامین آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی دشت رامهرمز به وسعت 22 هزار و 300 هکتار، کنترل سیلاب رودخانه زرد و امکان تولید انرژی برق آبی به میزان 48 گیگاوات ساعت در سال از جمله مزایای سد جره در هنگام آبگیری آن عنوان شده بود و قرار بود به گفته مجریان طرح، با بهره‌برداری کامل این سد، 4 هزار فرصت شغلی در بخش کشاورزی، گردشگری و صنایع جانبی ایجاد شود.

 با آبگیری سد جره رامهرمز ساکنان روستاهای رودزرد کلاس مدین یک، رودزرد سادات غربی، رودزرد سادات شرقی، رودزرد سادات علیا، رودزرد کلاس مدین دو، جره، کلگه، رودزرد کلاس مدین سه، رودزردکاید رفیع و دز ملایی که اغلب کشاورز بودند، محل زندگی خود را از دست داده و هم اکنون در حاشیه شهرهایی مانند هفتکل، رامهرمز، باغملک و میداود به سختی زندگی می‌کنند. این در حالی است که حق و حقوق آنها بابت از بین رفتن زمین‌های زراعی و مسکونی‌شان تاکنون پرداخت نشده است./س
برچسب ها: مسئولان ، حقوق ، کشاورزان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.