الاهرام نوشت: دور کردن رژيم صهيونيستي از معادله روابط مصر و آمريکا و تبديل کردن آن به روابط دوجانبه طبيعي بين دو کشور کار آساني نيست.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران، اين روزنامه مصري در پايگاه اينترنتي امروز خود در گزارشي با عنوان "اسرائيل و آينده روابط واشنگتن-قاهره" به قلم جيلان الجمل نوشت: در 6 دهه اخير، روابط مصر و آمريکا از شرايط روابط دوجانبه دو کشور فراتر بود؛ به گونه اي که اسرائيل در اين روابط حضور دائمي و تاثيرگذار داشت. همچنين؛ معاهده کمپ ديويد، که بين مصر و اسرائيل امضا شد، يکي از مهمترين عوامل تاثير گذار بر اين نوع روابط پيچيده بين مصر و آمريکا بود.

با پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياست جمهوري مصر با کمک جريان هاي اسلام خواه - که اسرائيل را به رسميت نمي شناسند، يا دستکم لزومي براي برقراري ارتباط بين مصر و آن نمي بينند- آمريکا مجبور شد روابط خود را با مصر با اين داده هاي جديد منطبق کند.
اين گزارش مي افزايد؛ نکته کارساز در اين زمينه، حفظ دائمي روابطش حتي در دوره حسني مبارک رئيس جمهور سابق مصر با گروه اخوان المسلمين بود. اما دور کردن اسرائيل از معادله روابط مصر و آمريکا و تبديل آن به روابط دوجانبه طبيعي بين دو کشور بر اساس منافع مشترک در حضور کنگره کنوني آمريکا که ميزان کمک هاي اين کشور را به مصر تعيين مي کند، يک عامل فشار بر کاخ سفيد به شمار مي آيد و آسان نخواهد بود به ويژه آن که بيشتر اعضاي آن معتقدند امنيت اسرائيل يکي از مهمترين عناصر سياست خارجي آمريکا و راه حفظ ثبات خاورميانه است.
عمرو کامل مرتجي معاون رئيس دانشگاه النيل و رئيس سابق دانشکده رسانه اين دانشگاه آمريکايي درباره آينده روابط مصر و آمريکا با توجه به چالش هاي پيش روي مرسي و موضع اخوان المسلمين درخصوص اسرائيل (طرف سوم اين رابطه) مي گويد تاريخ ثابت کرده است دولت آمريکا با هر رژيمي، اعم از دموکرات يا ديکتاتور، که با سياست هاي خارجي اش هماهنگ باشد و منافعش را مد نظر قرار دهد از جمله حمايت کامل از اسرائيل، همکاري مي کند.
از سوي ديگر، هاجر الاسلامبولي معتقد است؛ آينده روابط مصر-آمريکا به شبکه گسترده اي از منافع متقابل وابسته است و علت قوي بودن اين روابط تلاش دو کشور براي تحقق ثبات در منطقه است. پس از امضاي توافقنامه صلح بين مصر و اسرائيل اين روابط به طرز قابل توجهي تقويت شد. پيش از جنگ سال 1973 چنين توجهي به مصر نمي شد، اما پس از پيروزي در جنگ اکتبر نقشه سياسي جديدي در روابط خارجي به طور عام و با آمريکا به طور خاص پديدار شد.
هاجر الاسلامبولي درمورد تصورش از ماهيت روابط مصر و آمريکا در آينده در سايه حکومت مرسي تاکيد کرد؛ معيارهاي جديد حکومت داري مبني بر انتقال قدرت و دموکراسي، همکاري راهبردي با آمريکا را در روابط آتي بين دو کشور تضمين خواهد کرد. اين همکاري بايد به نفع دو طرف گسترش يابد و آمريکا بايد از نقش منطقه اي مصر حمايت کند.
برچسب ها: صهیونیستی ، مصر ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار