به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،
، بسیاری از افراد بر این باورند که توصیه مادربزرگها برای خوردن یک کاسه سوپ مرغ در روزهایی که احساس بیماری میکنند، ریشه در باورهای ذهنی نادرستی دارد که از گذشتههای دور از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.
اما حقیقت این است که این سوپ حاوی ترکیبات مختلفی است که میتواند سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد. جالب است بدانید این سوپ که از قرنها پیش به عنوان غذای بیماران تهیه میشده است، دارای موادی با ویژگی های ضد التهابی است و به همین علت میتواند موجب تسکین گلودرد و کاهش عوارض ناشی از ابتلا به سرماخوردگی یا حتی آنفلوآنزا شود.
به عبارت دیگر میتوان گفت برای تهیه این سوپ از موادی استفاده میشود که زمینه مناسبی را برای تاثیرگذاری داروهای تجویز شده برای درمان سرماخوردگی فراهم میکنند.
اغلب در تهیه این نوع سوپ از گوشت مرغ، پیاز، سیبزمینی، هویج، شلغم، کرفس و جعفری استفاده میشود. بررسیهای انجام شده درباره تاثیر هر یک از این مواد بر انجام واکنشهای طبیعی بدن در شرایط آزمایشگاهی نشان داده است که این ترکیبات مانع حرکت گلبولهای سفید خون میشوند و این در حالی است که گلبولهای سفید خون از باکتریها و بقایای سلولی که مقدار آنها بر اثر ابتلا به عفونتهای ویروسی نظیر سرماخوردگی افزایش می یابد، تغذیه میکنند.
فعالیت گلبولهای سفید خون اغلب موجب افزایش میزان ترشحات مخاطی میشود که سرفه و آبریزش بینی از پیامدهای آن محسوب میشوند. در حقیقت میتوان گفت که خوردن سوپ مرغ به عنوان یک عامل بازدارنده، مانع گسترش بیماری در بدن میشود.
بر پایه ی این گزارش به گفته محققان، مرغ مانند دیگر مواد غذایی پروتئینی دارای اسید آمینهای به نام سیستئین است که با پخته شدن، از آن خارج میشود. سیستئین یک ترکیب شیمیایی است و از جمله فرآوردههای دارویی است که همانند بسیاری از داروهای خلط آور میتواند نقش بسیار مهمی در خارج کردن ترشحات مخاطی از ریهها داشته باشد.
به این ترتیب میتوان گفت گفتههای قدیمی ها درباره این که سوپ مرغ میتواند دارویی برای درمان سرماخوردگی باشد، مورد تایید است./س