فوق تخصص خون و انكولوژی اطفال دانشگاه علوم پزشكی زاهدان گفت: مصرف بیش از یك لیوان شیر در روز به میزان 250 سی سی برای كودكان، منجر به فقر آهن كودك می شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، مجید نادری افزود: كودكان در سن رشد خود باید از چهار گروه اصلی مواد غذایی شامل شیر و لبنیات، میوه و سبزیجات، پروتئین (گوشت و حبوبات) و كربوهیدرات ها(نان و غلات) استفاده كنند و مصرف بی رویه شیر كه حاوی مقادیر قابل توجهی كلسیم است سبب جذب نشدن آهن مورد نیاز در بدن كودك می شود.
وی تصریح كرد: چنانچه مكمل آهن كودك با فاصله یك ساعت قبل از مصرف لبنیات و یا دو ساعت بعد از مصرف به كودك خورانده شود برای جذب آهن مشكلی ایجاد نخواهد شد.
فوق تخصص خون و انكولوژی اطفال دانشگاه علوم پزشكی زاهدان گفت: شروع مصرف شیر گاو در كودكان بعد از سن یك سالگی و به میزان یك لیوان در روز توصیه می شود.
وی اظهار داشت: خوراندن غذای كمكی قبل از شش ماهگی به شیر خوار موجب ایجاد آلرژی غذایی، اختلال در رشد و انواع كم خونی خواهد شد.نادری افزود: همچنین دیر شروع كردن غذای كمكی باعث ایجاد مشكلاتی برای مادر، فقرآهن، كم وزنی و اختلالات رشد برای كودك می شود.وی گفت: بهترین غذای كمكی برای شیرخوار بعد از شش ماهگی استفاده از فرنی و
حریره بادام در ابتدا و درمراحل بعدی افزودن شیر مادر و مقدار خیلی كم شكر به آن است.
وی درخصوص استفاده از سرلاك گفت: بهترین زمان استفاده از این ماده غذایی كه دارای مقادیر قابل توجهی غلات است سن هشت ماهگی به بعد می باشد.
وی اظهار داشت: كودكانی كه از غذای سفره استفاده می كنند باید دقت شود ادویه غذاها كم باشد و كودكان از تنقلات و نوشابه های گازدار استفاده نكنند.
همه ساله هشت اكتبر مصادف با 16 مهر ماه روز جهانی كودك نامگذاری شده است./س
برچسب ها: مصرف ، شیردر ، کودکان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.