به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، روانشناسان معتقدند تصمیم گیری قضاوت یکی از شاخص های بسیار مهم برای شناخت رشد عقلی، اجتماعی و روانی است.بنابراین برای افرادی که به چنین رشدی نرسیده اند بهتر است در رابطه با دیگران تصمیم نگیرند زیرا که شاید موجب ضررهایی شوند که غیرقابل جبران باشد.
یک روانشناس اعلام کرد: تصمیم گیری و قضاوت درست به معنای سنجیدن همه جوانب، احتمال دادن عواقب و پیش بینی نتیجه تصمیم گیری است که مسلما موجب می شود تا رضایت بیشتری از خود داشته باشید و همچنین دیگران نیز از قضاوت شما خرسند باشند.
* دخترک و دفتر سیاهش
معلم عصبی دفتر را روی میز کوبید و فریاد زد سارا....
دخترک خودش را جمع کرد و با گام هایی آهسته به طرف میز معلم حرکت کرد... معلم که از شدت عصبانیت ابروهایش درهم گره خورده بود گفت: چقدر بگویم دفترت رو سیاه و مچاله نکن و مشقهایت را تمیز بنویس... دخترک با چشمی لرزان و بغضی که به سختی در گلو نگه داشته بود آرام گفت: .... خانوم..... مادرم مریضه.... بابام گفته آخر ماه بهش حقوق میدن....انوقت میتونه داروهای مادر و بگیره تا آنقدر شب ها درد نکشه ... بعدش بره شیرخشک براخواهرم بخره که از گرسنگی اینقدر گریه نکنه... به منم قول داده اگه پولی موند برای من هم یه دفتر بخره که من دفتر داداشم رو پاک نکنم و توش بنویسیم.... معلم از جایش برخاست و در حالی که کاسه اشکش سرازیر شده بود با احساس شرمندگی به سرعت از کلاس بیرون رفت.
عامری، روانشناس در رابطه با قضاوت عجولانه گفت: اگر قضاوت عجولانه ضررهای مالی و جانی را به همراه نداشته باشد به طور حتم پشیمانی و احساس گناه را به همراه خواهد داشت.
هیچ گاه زود تصمیم نگیرید زیرا که شاید آن تصمیم و طرز فکر غلط باشد و دشمنان دوست نما را دورتان زیاد کند ولی بعد از گذر زمان آنکه ضرر می بیند و شرمسار می شود خود شمایید و همیشه انسان ظاهر وقایع را می بیند، پس باشد که در قضاوت های خود سنجیده تر عمل کنیم./ز