به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ محمدجواد خانزادی با بیان این مطلب افوزد: گمانهزنیهای نزدیک به واقعیت نشان میدهد که در برخی نقاط باستانی استان مانند "تپه علیکش" در دهلران یا آثار مکشوفه در نقطه "سیل" در حوالی ایلام، مبداء تاریخی آنها بسیار قدیمیتر از آنچه که تا به امروز به دست آمده، است.
وی با اشاره به اینکه پایه تحقیقات تاریخی منطقه علیکش پژوهشی است که یک باستانشناس غربی به نام "فرانک هول" انجام داده، تأکید کرد: دادههای این تاریخشناس متعلق به نیم قرن قبل است که با تحقیقات سیستماتیک امروزی همخوانی ندارد؛ به همین خاطر باور علمی ما این است که در صورت ادامه کاوش در همین منطقه به احتمال زیاد به نتایج واقع بینانهتری دست خواهیم یافت.
خانزادی گفت: در حال حاضر خلاء یک پژوهش سیستماتیک وهدفمند در بخشهای مختلف باستانشناسی استان ایلام محسوس است؛ چرا که نگاهی کلی به آنچه که تا به امروز استحصال شده است نشان میدهد نهفتههای زیادی متعلق به دورههای مختلف تاریخی همچنان در هالهای از گمانهزنیهاست.
کارشناس میراث فرهنگی استان ایلام سپس به 11فصل کاوش در شهر سیمره در شهرستان درهشهر اشاره کرد وافزود: از آنجا که تحقیقات به عمل آمده در این شهر که امروزه تنها 60 هکتار از مجموع 220هکتار کلی آن باقی مانده است، دادهها ثابت میکند بسیاری از نهفتههای تاریخی شهر سیمره همچنان در دل خاک باقی است.
خانزادی با بیان اینکه در مجموع بیش از 700اثر و نقطه تاریخی در ایلام شناسایی شده است، گفت:هر اندازه که کاوشها وتحقیقات باستانی ما سیستماتیک وبه روز باشد به همان اندازه دادههای تاریخی نیز بیش از پیش واقع بینانهتر ومتکاملتر نشان خواهد داد./س