به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ داوود علیمردانی با بیان این مطلب افوزد افزود: مصرف نمک های معدنی و تصفیه نشده باعث بروز مشکلات بهداشتی و ایجاد بیماری های کلیوی و گوارشی در افراد می شود.
وی ادامه داد: این نمک ها به دلیل دارا بودن مواد نامحلول از قبیل سولفات ها، فلزات سنگین و سایر املاح باعث بروز مشکلاتی برای افراد مصرف کننده می شود.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام افزود: ناخالصیهای موجود در نمکهای تصفیه نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم، فلور و سایر املاح سنگینی است که بر اندامهای داخلی بدن تاثیر مخربی دارند.
علیمردانی گفت: نمک استخراج شده از معدن یا دریا، ناخالصیهای فراوانی دارد که عمده ترین آنها، سولفات کلسیم یا همان گچ است که به دلیل سفید بودن، قابل تشخیص از اصل نمک نیست.
وی بیان کرد: در صورتی که نمک های یددار به مدت طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند، ید خود را از دست می دهند و برای جلوگیری از این مساله توصیه می شود نمک ید دار در ظروف بدون محفظ پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه های رنگی با سرپوش محکم نگهداری شود.
وی ادامه داد: استفاده از نمک های تصفیه شده یددار با درجه خلوص حداقل
2 /99 درصد ضروری است و همچنین باید در هنگام خرید این نمک ها به مشخصات بهداشت آنها شامل تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت توجه کرد.
وی به اهمیت جدا کردن ناخالصیها از نمک خوراکی اشاره کرد و گفت: از نظر استاندارد، نمکهای تصفیه نشده باید حداقل 99 درصد و نمکهای تصفیه شده 5/99 درصد خلوص داشته باشند، اما فعالیت تولیدکنندگان نمک های تصفیه نشده به روش سنتی، متمرکز بر استفاده از رگههای سنگهای معدن است و این موضوع درصد ناخالصیها را بالا میبرد.
وی ادامه داد: مصرف روزانه نمک در رژیم غذایی افراد مفید است ولی باید در مصرف آن دقت و از استفاده بی رویه پرهیز شود./س