به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان ،محمد حسین اژدری افزود: میزان مراجعه بیماران به اورژانس در این مدت افزایش یافته و به تعداد بیماران تنفسی نیز اضافه شده است.
وی تصریح کرد: بعضی از بیماران مسلول که کهنسال هم هستند، در زمانی که توفان شدید است، بیشتر عذاب میکشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: شدت توفان گرد و خاک همچنین بیماریهای افسردگی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد به گونهای که میزان مراجعه آنها در این مدت به بیمارستانها افزایش یافته است.
اژدری اضافه کرد: بیماران تنفسی، پوستی نیز از تبعات و اثرات ریزگردها که بیش از حد مجاز است در عذاب هستند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه اظهار داشت: میزان ذرات معلق در هوای منطقه "تخت عدالت سیستان" بر حسب پیام تن، مقدار 930 میکروگرم بر متر مکعب است.
خسرو افسری افزود: استاندارد هوای سالم در هر منطقهای از صفر تا 150 میکروگرم بر متر مکعب است.
وی بیان کرد: آلودگی هوا در زابل هماکنون شش برابر حد استاندار است، مرز ورود به وضعیت بحران از 750 میکروگرم بر متر مکعب به بالاست که هماکنون بر اساس درجه بندی هوا، وضعیت کیفی هوای زابل در وضعیت بحران است.
با استناد به آمار و اطلاعات مسئولان محیط زیست استان، هماکنون وضعیت شهرستان هیرمند در وضعیت بحرانی است و باید امروز تمامی ادارات شهرستان تعطیل اعلام میشد.
باوجود این وضعیت بحرانی، هیچ یک از مسئولان شهرستان و استان بحران شدید منطقه را درک نکرده و مردم همچنان با گرد و غبار دست و پنچه نرم میکنند و بر میزان بیماران ریوی، تنفسی و تبعات ناشی از توفان افزود میشود.
با توجه به نظر کارشناس پیشبینی هواشناسی استان، وضعیت توفان و گرد و غبار تا دوشنبه ادامه دارد، مسئولان حداقل این چند روز باقی مانده، مردم منطقه سیستان به ویژه شهرستان هیرمند را دریابند.
حسینعلی حسین آبادی افزود: طی 24 ساعت گذشته، سرعت توفان در ایستگاه هواشناسی زابل به 72 کیلومتر بر ساعت رسید.
وی بیان داشت: توفان شن در منطقه سیستان از روز چهارشنبه هفته اخیر شدت گرفته به طوری که سرعت باد در روزهای اخیر به 94 کیلومتر بر ساعت رسیده و شعاع دید را نیز بسیار کاهش داده است.
این کارشناس هواشناسی افزود: پیشبینی میشود این توفان گرد و خاک تا روز دوشنبه به صورت مداوم ادامه داشته باشد.
حسینآبادی گفت: به دنبال شدت توفان در منطقه سیستان طی 24 ساعت گذشته، بر اثر گرد و غبار، شعاع دید در زاهدان نیز به هزار متر رسیده است.
بادهای 120 روزه موسوم به باد (لوار) دنباله بادهای موسمی اقیانوس هند است که در ناحیه سیستان با جهت شمال شرقی و جنوب غربی میوزد و تأثیرات مثبت و منفی آن چهار ماه دامنگیر این منطقه میشود و در این مدت، شدت و حدت توفان شنهای روان به قدری است که برخی از روستاها در زیر آن پنهان میشوند، علاوه بر اینها ناراحتیهای تنفسی و ریوی زیادی را ایجاد کرده و مردم هر ساله هزینهها و خسارات مالی زیادی را متحمل میشوند و از طرفی نیز ماندگاری مردم منطقه کاهش یافته است که این خود مشکلات دیگری را به دنبال دارد.
/س