مدير عامل انجمن مبارزه با تروريسم در خاورميانه گفت: گروهک تروريستي منافقین هویت خویش را با ستیزه‌جویی، جنگ طلبی و مزدوری پیوند زده و بقای حيات ننگين خود را در ذیل مستکبران و دشمنان این مرز و بوم تعریف کرده است.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، گروهک تروريستي منافقين چندي پيش با وجود پرونده اي سياه و ننگين،  ترور بيش از 12000ايراني بي‌گناه، همکاري باسازمان‌هاي جاسوسي نظير سيا و موساد و ترور دانشمندان هسته اي کشورمان از ليست گروه‌هاي تروريستي آمريکا خارج شد، بر همين اساس در گفتگويي با دکتر حميد سجادی، مدیر عامل انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در خاورميانه به تحليل اين مسئله پرداختيم.

 متن اين مصاحبه در ذيل آمده است:

 
رويکرد ابزاري آمريکا نسبت به تروريسم

 
معیار آمریکا برای خروج نام گروهک تروریستی منافقین از لیست گروه‌های تروریستی چه بوده است؟

در مورد خروج گروهک تروریستی منافقین از لیست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا رویکرد ابزاری نسبت به تروریسم و استانداردهای دوگانه کاملا هویدا بوده و این استانداردهای دوگانه ابزاری است که به این کشورها مجوزتقسیم تروریسم به تروریسم خوب و بد را می دهد، آنچنان که با تروریست های خوب مجوز همکاری برای خودشان صادر می کنند، این امر در یک نگاه فروپاشی دعاوی این دولت در مسائل حقوق بشری را در پی دارد.

 
 دلايل وزير امورخارجه آمريکا براي خروج منافقين از ليست گروه‌هاي تروريستي به يک طنز شباهت دارد


 چرا در سال 1997 و 2003 آمريکا و اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند این گروهک تروريستي را در لیست سازمان‌های تروریستی  قرار دهند؟

 درباره قرار گرفتن این گروهک در لیست گروه‌های تروریستی می توان پایه‌های حقوقی و ضد تروریستی را درپرونده سیاهی که این گروهک در ترور شهروندان ایرانی و کشتار شهروندان عراق،کویت و ترور پرسنل نظامی و غیر نظامی آمریکا، و نهایتا ماهیت ستیزه جویانه این گروهک و پتانسیل آن‌ها در مبادرت به اقدامات تروریستی جستجو کرد، یعنی پتانسیل برای اقدام تروریستی به‌ویژه بر مبنای خصلت شدیدا فرقه ای حاکم بر این گروهک از اهمیت خاصی برخورداربوده، امری که در گزارش های مکرر بر آن صحه گذاشته شده است.

 به عبارتی از یک‌ سو می توان بار حقوقی و ضد تروریستی در زمان قرار دادن این گروهک در لیست گروه‌های تروریستی را مشاهده کرد و از سوی دیگر می توان بازیگری سیاسی و نگرش ابزاری به تروریسم را در زمان خروج این گروهک تروریستی از لیست گروه‌های تروریستی شناسایی کرد.

 شاهد بارز این ماجرا عدم تغییر در مولفه هایی است که مبنای ورود این گروهک در لیست گروه های تروریستی بوده و یا آنچه که وزیر امور خارجه امریکا در برشمردن دلایلش برای خروج منافقین از لیست گروه‌های تروریستی برشمرد و بیشتر به یک طنز شباهت دارد، آنجا که همکاری این گروهک تروريستي برای انتقال از پادگان مخوف اشرف به کمپ لیبرتی را عاملی مهم در خروج نام این گروهک تروريستي از لیست برمی شمرد.

 جالب اینکه این اقدام با کارشکنی‌های بسیار و سیاه نمایی‌های گسترده رسانه های وابسته به این گروهک تروريستي و نهایتا با اجبار قانونی توسط دولت قانونی عراق و نمایندگان سازمان ملل متحد در عراق صورت گرفت.

 
گروهک تروريستي منافقين بقاي خويش را در ذيل مستکبران و دشمنان ايران تعريف کرده است

 
عملکرد این گروهک تروریستی بعد از خروج از لیست چگونه خواهد بود؟

 فهم رفتار هر فرد یا گروهی تا حد زیادی در ارتباط با تاریخ آن فرد یا گروه است از این‌رو برای فهم این امر یعنی شناسایی رفتار آتی منافقين، باید به ماهیت این گروهک و سابقه عملکرد آن پرداخت.

 
گروهک تروريستي منافقین به عنوان گروهکی که هویت تروریستی و خصیصه فرقه ای خود را به شدت پاسداری می کند و در پرونده خود ترور بیش از 12 هزار شهروند ایرانی را ثبت کرده؛ گروهکی که در طول جنگ تحمیلی، مزدوری و خیانت به مردم این مرز و بوم را در پرونده سیاه خویش دارد؛ گروهکي که حتي به اعضای خویش نیز رحم نکرده و انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر را نسبت به این افراد اعمال می کند؛ گروهی با ماهیت ستیزه جو و جنگ طلب، که هویت خویش را در هم‌نشینی با دولت‌های متخاصم به این مرز و بوم تعریف کرده و از همین رو به جاسوسی و ترور شهروندان بی گناه مبادرت می نماید.

 گروهک تروريستي منافقین هویت خویش را با ستیزه‌جویی، جنگ طلبی و مزدوری پیوند زده و بقای حيات ننگين خود را در ذیل مستکبران و دشمنان ايران تعریف کرده است.

 این‌ها مواردی است که با خروج این گروهک از لیست گروه‌های تروریستی آمریکا نه تنها تغییری نمی کند بلکه با شدت بیشتری هم دنبال می شود.

آنچه که به عنوان یک سناریو در پیش داریم گسترش فعالیت‌های تخریبی و سیاه نمایی ها درباره ایران به ویژه در موضوع برنامه صلح آمیز هسته ای ایران است که هم صدای رژیم غاصب صهيونيستي کلام واحدی را بیان می دارد و بدین گونه هویت و بقای خویش را بر مبنای خیانت و جاسوسی و در پیوند با پليد ترين دشمن جامعه ایرانی قرار داده و می دهد.

قدر مسلم اینکه گروهکی با این ویژگی ها با توجه به هنجارهای حقوق بشری که در افکار عمومی جهان تثبیت شده به شدت منفور است، و از همين رو تنها در فضای جهل و عدم اطلاع دیگران می تواند دستگاه دروغ پردازیش را به راه بیاندازد، تنها در چنین فضایی است که می تواند با این سابقه مزدوری و اقدامات تروریستی، خود را نماینده مردم ایران در خارج از کشور تعریف نماید، و به رغم این هویت ضدبشری و گروهکي که ذاتش بر خشونت و ستیزه جویی است، داعیه دموکراسی داشته باشد.

گسترش تلاش برای جلب حامی در میان مقامات اطلاعاتی و سیاسی آمریکا و اروپا که با توجه به نگاه ابزاری که این مقامات امریکایی به تروریسم و مبارزه با آن دارند، از دیگر سناریوهایی است که در پیش خواهد بود.

معرفي آمريکا به عنوان حامي اصلي تروريسم دررسانه‌هاي بين‌المللي

 
نگاه افکار عمومی جهان نسبت به این گروهک تروریستی چگونه است؟

در اینجا ما شاهد یک نوع تعارض میان تصمیم سیاستمداران آمریکایی با دغدغه های جامعه بشری هستیم، این امر در بازتاب های رسانه ای خبر خروج گروهک تروريستي منافقین از لیست گروه‌های تروریستی به‌وضوح مشاهده می شود، از جمله در فایننشال تایمز، ونکورسان و گاردین که در گزارش و تحلیل‌های متعددی فرایند غیرقانونی خروج منافقین از لیست گروه‌های تروریستی به چالش کشیده شد و در آنها دولت آمریکا به عنوان حامی تروریسم معرفی گردید و اینکه واژه تروریسم در پس این اقدام دولت آمریکا به عنوان سیاسی ترین و دستکاری شده ترین واژه در گفتمان سیاسی تبدیل شده است.

 بر این اساس به تقبیح آمریکا درخصوص حمایت از گروهک تروریستی منافقين صرفا به علت مخالفت با ایران پرداختند و نهایتا اینکه این تصمیم را برآمده از نگاه ابزاری دولت امریکا به مفهوم تروریسم برشمردند.

انتهاي پيام/

برچسب ها: منافقین ، مزدور ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار