به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
نصرت اله سپهر گفت: قلمزني از هنرهاي بسيار قــديمي ايرانيان است که از آثار به جـاي مانده دوره ساساني نمونه هاي بسياري بدست آمده كه شامل؛ مجموعه ظروف و بشقابهاي نقره و طلايي می باشد.
وی افزود: در دوران اسلامي نيز قلمزني در منطقه کرمانشاه بسیار رايج بوده است.
معاون صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: هنرمندان چيره دست كرمانشاهي از اين هنر بي بهره نمانده اند، به نحوي كه از اساتيد مختلف در اين زمينه آثار بسیاری به جای مانده و هم اکنون نیز هنرمندان چیره دستی در کرمانشاه به این حرفه مشغول اند.
سپهر خاطرنشان کرد: در گذشته قلمزني بر روي نقره در كرمانشاه از رونق خاصي بر خوردار بوده و در سالهاي بعد قلمزني بر روي مس و ورشو نيز رواج پيدا كرده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه، گفت: نقوشي كه در قلمزني بكار مي روند اغلب شامل شخصيت هاي مذهبي و تاريخي، آثار باستاني، گل و گياه و حيوانات می باشد.
وی گفت: کرمانشاه در ساخت سازسنتی و حتی نواختن آن جزو مهمترین مناطق کشور هستند و کالاها ی تولیدی چرمی در استان درنوع خود در کشور بی نظیر است .
معاون صنایع دستی استان خاطرنشان کرد: موسیقیکرمانشاه از گذشتههای دور از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و به عنوان جزیی از فرهنگ این سرزمین شناخته میشود.
وی با اشاره به ساز تنبور، افزود: در اسلامآبادغرب، کرند، گهواره، کرمانشاه، سرپلذهاب، قلخانی، گورانی، سنجابی، صحنه، کنگاور و دینور بهترین سازهای سنتی ساخته میشود.
سپهر با بیان اینکه شواهد باستانشناسی پیشینه هزاران ساله در این منطقه را تایید میکند گفت: در حال حاضر دو منطقه کرند و زنجان مهمترین مناطق در ساخت ابزار فلزی "چاقوسازی" هستند که به گفته کارشناسان فن صنعتگران کرند مهارت بیشتری از زنجان دارند.
وی هنر قلمزنی در استان که رواج آن را به دوران قبل از اسلام در دوره ساسانیان است را جزو قدیمیترین صنایع دستی استان برشمرد./س