به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری :
مرتضی مرادی با اشاره به اینکه کشاورزان می توانند به وسیله دستگاه هشدار دهنده ساعات بحرانی سرمازدگی با انجام عملیات بموقع از وقوع خسارت به باغات جلوگیری کنند، گفت: به منظور جلوگیری از خسارت سرمای دیررس بهاره، کشاورزان باید از کاشت درختان حساس در کف دره ها و اراضی پایین دست دامنه ها خودداری کنند و همچنین به منظور کاهش خسارت سرمازدگی به شکوفه های بادام اقدام به کاشت ارقام دیر گل کنند.
وی افزود: با استفاده از آبیاری تحت فشار از جمله آبیاری قطره ای می توان موجبات صرفه جویی در مصرف آب به میزان 60 درصد و مقابله موثر با خشکسالی را فراهم کرد.
مرادی با بیان اینکه از کاشت درختان با نیاز آبی بالا در مناطق کم آب باید خودداری شود، گفت: در مناطق کم آب حتی المقدور آبیاری بایستی در شب انجام شود وکشاورزان با ایجاد فاصله زمانی بین نوبت های آبیاری در زمان بحران کمبود آب درختان خود را نسبت به کم آبی مقاوم نمایند.
وی افزود: از کاشت درختان با نیاز آبی بالا در مناطق کم آب خودداری و همچنین به منظور استفاده بهینه از آب و کود بایستی درختان مسن و آفت زده از باغات حذف و خارج شوند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: استفاده از کودهای آلی در باغات موجب بالا بردن ظرفیت جذب و نگهداری آب و صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد و حتی الامکان در مناطق کم آب از کودهای ازته کمتر و از کودهای پتاسه بیشتر استفاده شود./ع