به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ،دكتر پژمان علوينژاد در گفتوگو با خبرنگاران ـ اظهار كرد: سندروم روده تحريكپذير شايعترين بيماري گوارشي است كه در آن حساسيت روده به محتويات درون آن افزايش مييابد و احساس ناراحتي و درد به خاطر آستانه تحريكپذيري بالا در اين بيماري زياد مشاهده ميشود.
وي افزود: اين بيماري ميتواند هر بيماري مزمن ديگري را همراهي كند و خود يك بيماري خود محدودشونده است و با از بين رفتن عامل بيماري از بين ميرود. ولي گاهي ميتواند علامتي از بيماري خطرناك ديگري باشد كه با مراجعه به پزشك و انجام آزمايش بايد دليل اصلي اين مشكل كشف شود.
علوينژاد تصريح كرد: اين بيماري به دو شكل خود را نشان مي دهد. نوع خفيف آن بيشتر در خانمها ديده ميشود. دليل اين نوع، زمينه اضطرابي و افزايش آستانه تحريكپذيري اعصاب احشايي است. به دليل بيشتر بودن اضطراب و نگراني در خانمها، اين بيماري در خانمها بيشتر است. نوع شديد اين بيماري نيز به دليل بيماريهاي اعصاب و روان اتفاق ميافتد. نوع متوسط هم به دليل مداخلات گوارشي و دستكاري در نوروترانسميترها ايجاد ميشود.
اين فوق تخصص بيماريهاي گوارش گفت: اين بيماري سه الگوي علائم دارد و به شكلهاي اسهال، يبوست و تناوب بين اسهال و يبوست خود را نشان ميدهد. درد در شكم و احساس پرهوايي نيز جزء تفكيكناپذير اين بيماري است.
وي افزود: سندروم روده تحريكپذير بيشتر در سنين جواني ديده ميشود. برخي وقايع و رويدادهاي بد و اضطرابآور دوران كودكي ممكن است خود را به صورت روده تحريكپذير در جواني نشان دهد./ع